Σε συνέχεια επιστολής του στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Νικολόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Καμμένο κατά την οποία συμφώνησαν να συναντηθούν σήμερα στις 13.00 (στα γραφεία της Βουλής), προκειμένου ο Αχαιός βουλευτής να υπογράψει την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής ως εκπρόσωπος του «Κινήματος Αναγέννηση» (ΚΙΝ.Α.).
Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Σεπτεμβρίου ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε σχετική ερώτηση στον Πρωθυπουργό, στην οποία όπως επισημαίνει, δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση παρά την ρητή πρόβλεψη του Κανονισμού Λειτουργίας της Βουλής.
Ακολούθησε νέα επιστολή του βουλευτή προς τον κ. Σαμαρά και ανοικτή επιστολή προς τους κ.κ. Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένο.
«Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα τηρήσει για άλλη μια φορά την υπόσχεση - δέσμευση του προς τον ελληνικό λαό. Αρνούμαι ακόμη να αποδεχτώ την εξήγηση εκείνων που καταγγέλουν πως τις 'ξέχασε' γιατί ανέλαβε προφανώς νεότερες εξασφαλίσεις και 'εγγυήσεις'. 'Εγγυήσεις' για το ακαταδίωκτο τόσο του προηγούμενου Πρωθυπουργού όσο και των 'συντρόφων' του», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος για να προσθέσει: «Αυτός που έλεγε ότι δεν θα γίνει "συνένοχος" με το ΠΑΣΟΚ έγινε ήδη τέτοιος.
Αυτός, ο οποίος έλεγε ότι δεν θα έσωνε το ΠΑΣΟΚ, είναι ήδη ο σωτήρας του... Ως Πρωθυπουργός θα έκανε εξεταστική επιτροπή, για να εξευρεθούν τα αίτια, που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ και βεβαίως να αποδοθούν εκεί που πρέπει οι όποιες ευθύνες υπάρχουν... Εξεταστική για το "παιχνίδι" με τα ομόλογα, τις μυστικές συνεννοήσεις με τον Στρος Καν, τα CDS της "αγίας" οικογένειας ή τα "φουσκώματα" της ΕΛΣΤΑΤ». «Φοβάμαι πως κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τη θέλησή του να γίνει Πρωθυπουργός, ώστε να έχουν οι ίδιοι μια δεύτερη ευκαιρία», κατέληξε στη δήλωσή του ο πρώην υφυπουργός Εργασίας.
«Εκφράζω», τόνισε, «την πλήρη στήριξή μου στο αίτημα της εξεταστικής, από όπου και αν προέρχεται, πιστεύοντας πως η σημερινή Βουλή, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού και με απόλυτη νηφαλιότητα και αντικειμενικότητα, οφείλει να εξετάσει όλα τα στοιχεία και να διακριβώσει τις συνθήκες, υπό τις οποίες, η Ελλάδα εξοβελίστηκε από τις αγορές, μετατρέποντας ένα πρόβλημα χρέους -παρόμοιο με αυτό που οι περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου αντιμετωπίζουν- σε κρίση δανεισμού, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην τρόικα και το μνημόνιο».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr