Οι μεγάλοι σταθμοί των γαλλο-γερμανικών σχέσεων από την υπογραφή το 1963 της Συνθήκης των Ηλυσίων για τη συμφιλίωση των δύο χωρών μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
* 22 Ιανουαρίου 1963: ο πρόεδρος Σαρλ ντε Γκολ και ο καγκελάριος της Γερμανίας Κόνραντ Αντενάουερ υπογράφουν στο Παρίσι τη Συνθήκη των Ηλυσίων, μία διμερή συνθήκη που προσδιορίζει τους στόχους της συνεργασίας της Γαλλίας με τη Γερμανία και συμβολίζει τη συμφιλίωση των δύο χωρών μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο
* Δεκέμβριος 1970: ίδρυση της GIE Airbus Industrie πουενώνει τη γαλλική Aerospatiale με πολλές γερμανικές εταιρείες αεροναυπηγικής.
* 6/8 Σεπτεμβρίου 1978: ο πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν και ο καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ θέτουν τις βάσεις του ευρωπαϊκού νομισματικού συστήματος για τη ενίσχυση της συνεργασίας των χωρών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας στον τομέα της νομισματικής πολιτικής.
* 20 Ιανουαρίου 1983: ιστορική ομιλία ενώπιον των βουλευτών της γερμανικής Βουλής του προέδρου Φρανσουά Μιτεράν , που υποστηρίζει την απόφαση της Γερμανίας να αναπτύξει στο έδαφός της αμερικανικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς απέναντι στους σοβιετικούς πυραύλους SS-20.
* 22 Σεπτεμβρίου 1984: ο Φρανσουά Μιτεράν και ο καγκελάριος Χέλμουτ Κολ αποτίουν φόρο τιμής χέρι με χέρι στο Βερντέν στους γάλλους και στους γερμανούς στρατιώτες που έπεσαν κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων.
* 2 Οκτωβρίου 1989: δημιουργία της γαλλο-γερμανικής μεραρχίας.
* 9 Νοεμβρίου 1989: πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Η επίσημη επίσκεψη, η πρώτη δυτικού ηγέτη, του Φρανσουά Μιτεράν στις 20-22 Δεκεμβρίου στο Ανατολικό Βερολίνο εξοργίζει τη δυτικογερμανική ηγεσία.
* 17/18 Σεπτεμβρίου 1990: τελευταία γαλλο-γερμανική συνάντηση κορυφής πριν από την επανένωση της Γερμανίας (3 Οκτωβρίου). Ο Μιτεράν ανακοινώνει την αποχώρηση των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων που σταθμεύουν στη Γερμανία από το 1945.
Στις 2 Οκτωβρίου ιδρύεται το γαλλο-γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Arte.
* 14 Ιουλίου 1994: 200 γερμανοί στρατιώτες του Eurocorps συμμετέχουν στη στρατιωτική παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία.
* 10 Ιουλίου 2000: δημιουργία της EADS (European Aeronautic and Space Company) με τη συμμετοχή των εταιρειών αεροναυπηγικής των δύο χωρών.
* 1 Ιανουαρίου 2002: Κυκλοφορία των νομισμάτων του ευρώ σε δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες. Σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο πρόεδρος Ζακ Σιράκ και ο καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ χαιρετίζουν τον ρόλο της γαλλο-γερμανικής συνεργασίας στην επιτυχία του ευρώ.
* 22 Ιανουαρίου 2003: σύσταση κοινού γαλλο-γερμανικού υπουργικού συμβουλίου.
* 6 Ιουνίου 2004: ο καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ είναι ο πρώτος γερμανός ηγέτης που συμμετέχει στις τελετές μνήμης για την 60ή επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία.
* Ιανουάριος/Δεκέμβριος 2010: Το Παρίσι προσάπτει στο Βερολίνο ολιγωρία στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους, το Βερολίνο επιβάλλει τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης, αλλά αποδέχεται τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στη συνέχεια μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.
*Ιανουάριο/Δεκέμβριος 2011: το γαλλο-γερμανικό δίδυμο (Μερκοζί) πληθαίνει τις πρωτοβουλίες για τη διάσωση του ευρώ, επιβάλλοντας την κυριαρχία του επί των ευρωπαϊκών οργάνων. Στις 8 Δεκεμβρίου υιοθετείται το ευρωπαϊκό σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr