Όπως τόνισε ο κ. Λαζαρίδης η ΝΔ ζητά πάγωμα των προσλήψεων για 3 χρόνια και εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας για τους οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται. "Αν απολύσουμε μαζικά δημόσιους υπαλλήλους, πέρα από τα κοινωνικά προβλήματα το δημόσιο εξοικονομεί συνολικά το πολύ για κάθε υπάλληλο που παίρνει για παράδειγμα 1200 ευρώ, 125 ευρώ το μήνα για κάθε ένα που απολύει" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης.
Παράλληλα, ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά υπογράμμισε ότι αν ο ίδιος υπάλληλος μπει στη λογική της εφεδρείας τότε το δημόσιο επωφελείται κατά 360 ευρώ, καθώς θα πληρώνεται με το 70% των αποδοχών του. Αυτός που θα είναι στην εφεδρεία, αν βρει άλλη δουλειά, θα πάψει να καλύπτεται από αυτό το καθεστώς.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχελάκης εκτόξευσε πυρά εναντίον της κυβέρνησης.
"Πίσω από τη λέξη συναίνεση η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της", τόνισε ο κ. Μιχελάκης, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν έχει εμποδιστεί σε τίποτα να κυβερνήσει, να ασκήσει την πολιτική της.
Ως "τριπλό συντριπτικό κάταγμα στο πρόβλημα της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας και ενδοκυβερνητικής συναίνεσης" χαρακτήρισε ο κ. Μιχελάκης τις διαφορετικές απόψεις στελεχών της κυβέρνησης για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο.
"Κάποιοι υπουργοί, όπως ο κ. Παπακωσταντίνου τις προεξοφλούν, χθες ο κ. Ρέππας σε παρέμβασή του τόνιζε πως κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι θα έχουν δημοσιονομικό αποτέλεσμα αν διώξουμε ανθρώπους που εργάζονται 10-20 χρόνια στο δημόσιο, ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στη βουλή είπε χαρακτηριστικά ότι ούτε η τρόικα έθεσε θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, αδειάζοντας με καθόλου κομψό τρόπο τον υπουργό Οικονομικών", επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, εκφράζοντας την άποψη πως κανείς δεν καταλαβαίνει τελικά τί θέλει να κάνει η κυβέρνηση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr