Σχετικά με τις πολιτικές που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ευρώπη, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πέρα από τη δημοσιονομική σταθερότητα, θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη.
«Μια ανάπτυξη που θα φέρει δουλειές, που θα βοηθήσει στη μεταμόρφωση της ευρωπαϊκής οικονομίας σε μια πράσινη και ανταγωνιστική οικονομία», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης και στο θέμα της θεσμοθέτησης του Μηχανισμού Στήριξης, μέσα από τη Συνθήκη. Ο μηχανισμός αυτός θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση της οικονομικής διακυβέρνησης, η έλλειψη της οποίας δημιουργεί ανισορροπίες, δυσκολίες και θύματα όπως η Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες, που πλήττονται από τις διαθέσεις και την ανασφάλεια Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην πρότασή του για τη θέσπιση ενός νέου φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών ώστε να υπάρξουν έσοδα τόσο για τις χώρες-μέλη όσο και για την Ευρωπαϊκή Ενωση.
«Τα χρήματα αυτά», εξήγησε, «σε συνδυασμό και με ένα φόρο στο διοξείδιο του άνθρακα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον μηχανισμό στήριξης ως παρακαταθήκη για την αντιμετώπιση της όποιας νέας κρίσης αλλά και της ανάπτυξης στην ΕΕ».
Τα Βαλκάνια, η Τουρκία και η Μέση Ανατολή απασχόλησαν επίσης τους δύο ηγέτες ενώ αντάλλαξαν απόψεις και για τη διασυνοριακή συνεργασία. Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε επίσης τον Γάλλο πρόεδρο για την ελληνική πρωτοβουλία σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο.
«Πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία και ενόψει της Περιβαλλοντικής Διάσκεψης στο Μεξικό στο τέλος του μήνα, ώστε η Ελλάδα να είναι πρωτοπόρα στην προσπάθεια της πράσινης ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr