Την απόφαση πήρε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που συνεδρίασε υπό την προεδρία του προέδρου του Αρείου Πάγου Γεωργίου Καλαμίδα, ενώ μετέσχε και ο εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ιωάννης Τέντες.
Στην πολύωρη συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου εξετάστηκε η ουσία της υπόθεσης, ενώ αναπτύχθηκαν διάφορες απόψεις και κρίθηκε ότι από το υπάρχον υλικό δεν προέκυψαν στοιχεία ικανά να οδηγήσουν στη λήψη απόφασης για να τεθεί ή όχι σε προσωρινή αργία ο πρωτοδίκης κ. Ζαγοριανός, που χειρίστηκε την ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση της Siemens.
Τα άλλα εννέα μέλη του 11μελούς ΑΔΣ ήταν οι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου Θεοδώρα Κοϊνη, Εμμανουήλ Καλούδης και Διονύσης Γιαννόπουλος, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Φώτιος Μακρής και Αθανάσιος Κονταξής (αναπλήρωσε τον συνάδελφό του Βασίλειο Μαρκή, που αυτοεξαιρέθηκε επειδή είχε εξεταστεί ως μάρτυρας στην υπόθεση) και οι αρεοπαγίτες Αθανάσιος Κουτρουμάνος, Ελισάβετ Μουγάκου – Μπρίλη, Λεωνίδας Ζερβομπεάκος και Ρένα Ασημακοπούλου.
Εισηγητής της υπόθεσης ήταν ο αντεισαγγελέας κ. Μακρής.
Το σχετικό ερώτημα του κ. Καστανίδη είχε σταλεί στον Άρειο Πάγο πριν από ένα μήνα (στις 26 Ιανουαρίου) στον Άρειο Πάγο, ο οποίος δεν έσπευσε να απαντήσει. Με το υπουργικό ερώτημα εζητείτο να αποφασίσει το Α.Δ.Σ. για το αν θα πρέπει να τεθεί ή όχι σε προσωρινή αργία ο πρωτοδίκης μετά τη σε βάρος του άσκηση ποινικής δίωξης, επικαλούμενος το άρθρο 57 του «κώδικα οργανισμού δικαστηρίων και κατάστασης δικαστικών λειτουργών», σύμφωνα με το οποίο «ο δικαστικός λειτουργός είναι δυνατό να τεθεί σε προσωρινή αργία, όταν εκκρεμεί εναντίον του ποινική δίωξη για έγκλημα που μπορεί να επισύρει αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων».
Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του κ. Ζαγοριανού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, που αφορούν «πράξεις και παραλείψεις του στον χειρισμό της υπόθεσης της Siemens».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr