Τοποθετούμενος στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης με θέμα την Παιδεία, ο κ. Καραμανλής είπε ότι οι αλλαγές στο Λύκειο και στο εξεταστικό αποτελούν μια καίριας σημασίας μεταρρύθμιση για την οποία "θέλουμε να προέλθει μέσα από κοινή συμφωνία" κομμάτων, φορέων και κοινωνίας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Καραμανλής πρότεινε "να ορίσουμε ο καθένας ένα συνάδελφο βουλευτή και να συγκροτήσουμε για το σκοπό αυτό μια Πολιτική Επιτροπή υψηλού επιπέδου, τα μέλη της οποίας να είναι σε διαρκή αμφίδρομη επικοινωνία με τον υπουργό Παιδείας. Να μεταφέρουν τις ιδέες και τις προτάσεις των κομμάτων τους, αλλά και να πληροφορούν τα κόμματά τους για την εξέλιξη του διαλόγου".
Όπως διευκρίνισε ο κ. Καραμανλής, η επεξεργασία συγκεκριμένων προτάσεων τόσο για το Νέο Λύκειο, όσο και για το νέο τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα γίνει μέσα από τη λειτουργία του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου.
Κεντρικό σημείο στην ομιλία του κ. Καραμανλή αποτέλεσε το θέμα της προστασίας του Πανεπιστημιακού Ασύλου που "παραβιάζεται βάναυσα" από στοιχεία ξένα προς τα Ιδρύματα, τα οποία -όπως είπε- εκμεταλλεύονται τις ειρηνικές κινητοποιήσεις, απαγορεύουν τη διακίνηση οποιασδήποτε άλλης άποψης, στρέφονται βίαια και αυταρχικά εναντίον της ελευθερίας φοιτητών και διδασκόντων και επιδίδονται σε καταστροφές.
Όσο για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, ο κ. Καραμανλής μίλησε για τις δυσκολίες εξαιτίας του "τεράστιου δημόσιου χρέους: Ξέρουμε όλοι ότι τα περιθώρια παρεμβάσεων περιορίζονται ασφυκτικά, καθώς το δημόσιο έλλειμμα -παρά το σοβαρό περιορισμό του- παραμένει σε υψηλά επίπεδα είπε ο κ. Καραμανλής που επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο αγροτικός κόσμος, ο τουρισμός κα, διαβεβαιώνοντας εκ νέου ότι "εξαντλούμε κάθε περιθώριο για τη στήριξη των αγροτών μας".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr