Η ΑΔΕΔΥ ζητά, μεταξύ άλλων, την αύξηση των συντάξεων με τη θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που δεν πρέπει να είναι κάτω από 900 ευρώ και θεσμοθέτηση νέου μισθολογίου με αύξηση του βασικού μισθού στα 1.350 ευρώ. Ζητά ακόμη καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, προώθηση της κοινωνικής εργασίας για την επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων.
Αίτημα αποτελεί ακόμη η απεμπλοκή σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο της νομοθεσίας για τις εργασιακές σχέσεις από την κυριαρχία της ευελιξίας που τείνει να οδηγήσει στην κατάργηση κάθε έννοιας ασφαλούς, ποιοτικής και με δίκαιη αμοιβή εργασίας.
Ακόμα, ζητά την αναβάθμιση και τη διασφάλιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων σε εθνικό επίπεδο και κατάργηση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων.
Στην ίδια επιστολή η ΑΔΕΔΥ ζητά την εγκατάλειψη κάθε σχεδιασμού και πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων των επικοινωνιών, της ενέργειας και του νερού, την αύξηση της χρηματοδότησης στην Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ και στο 10% για την Υγεία, καθώς και ενιαία-μόνιμη σχέση εργασίας δημόσιου δικαίου στη Δημόσια Διοίκηση.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρθηκε ότι η κυβερνητική πολιτική και η κατεύθυνσή της είναι μια συλλογική απόφαση και μια συλλογική προσπάθεια. Δεν είναι προσωπική επιλογή κανενός. Είναι μια πολιτική η οποία απέδωσε τα προηγούμενα χρόνια και θα συνεχίσει να αποδίδει και στο μέλλον, δίνοντας εμμέσως απάντηση σε όσους αμφισβητούν την Κυβέρνηση ή τη Νέα Δημοκρατία.
Αναλυτικότερα ο κ. Αλογοσκούφης, δήλωσε ότι «ακούσαμε τις απόψεις των κοινωνικών εταίρων. Από τη δική μας πλευρά τους αναλύσαμε την οικονομική πολιτική και τις προοπτικές για το μέλλον. Υπάρχει μια πολιτική που ακολουθείται με συνέπεια και συνέχεια τα τελευταία χρόνια. Έχει αποδώσει, έχει βοηθήσει πολύ την ελληνική οικονομία στο να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τη διεθνή κρίση που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο. Οι ρυθμοί ανάπτυξης στην Ελλάδα είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Έχουν επηρεασθεί λιγότερο απ ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Έχουμε σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της ανεργίας. Βεβαίως υπάρχουν και επιπτώσεις, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Επιπτώσεις που προέρχονται και από την χρηματοπιστωτική κρίση και από τον διεθνή πληθωρισμό και από τον κίνδυνο να υπάρξει περαιτέρω επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας. Σ αυτό το πλαίσιο, η οικονομική πολιτική συνεχίζει στη βασική της κατεύθυνση και θα γίνουν και οι όποιες προσαρμογές χρειάζονται, προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr