Στην προσφυγή χαρακτηρίζεται παράνομη η σχετική απόφαση του Δ.Σ. του ΟΛΠ του προηγούμενου Ιανουαρίου για τη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού, με σκοπό την παραχώρηση των προβλητών δύο και τρία του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων σε ιδιώτες στο λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα, ο κ. Γλύκας, που είναι εκ του νόμου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ, χαρακτηρίζει παράνομη και τη διακήρυξη του διαγωνισμού.
Ειδικότερα, στην προσφυγή του δημάρχου υποστηρίζεται ότι:
· Η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου την ημέρα που ελήφθη η απόφαση για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του ΟΛΠ στον ιδιωτικό τομέα δεν είχε νόμιμη απαρτία, καθώς ήταν παρόντα μόνο επτά από τα έντεκα μέλη του.
· Ο ΟΛΠ μπορεί να ιδρύσει θυγατρικές εταιρίες ή να συμμετέχει σε εταιρίες, αλλά δεν μπορεί να εκχωρεί τις αρμοδιότητές του σε ιδιώτες. Πολύ περισσότερο αυτό δεν μπορεί να γίνει τη στιγμή που το Δημόσιο έχει το 74,1% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ.
· Το κράτος έχει το υψηλό αυτό ποσοστό συμμετοχής στον ΟΛΠ, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, στον ευαίσθητο και υψίστης σημασίας για την εθνική οικονομία και ασφάλεια χώρο των λιμανιών. Η παραχώρηση της εκμετάλλευσης του λιμένα Πειραιά είναι παράνομη ως αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον.
· Το Δημόσιο έχει παραχωρήσει στον ΟΛΠ, μέχρι το 2004, την εκμετάλλευση του λιμένα Πειραιά και όχι το δικαίωμα μίσθωσης των χώρων σε τρίτους.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr