Σημειώνεται πως το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε το ποσό των 3,5 δισ. ευρώ από την έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς, υψηλότερα από το στόχο των 2 έως 3 δισ. ευρώ, με τις προσφορές να «αγγίζουν» τα 21,9 δισ. ευρώ. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 6,2 φορές.
Χάρη στη μεγάλη ζήτηση, το spread διαμορφώθηκε τελικά στις 165 μονάδες βάσης συν το mid swap (2,63%), δηλαδή το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,279% από το 4,5% -περίπου που ήταν το αρχικό- και το κουπόνι του νέου ομολόγου, που λήγει τον Ιούνιο του 2033, διαμορφώθηκε στο 4,25%.
Χαρακτηριστικό της έκδοσης είναι η καλά διαφοροποιημένη επενδυτική βάση, με το 78% της συναλλαγής να περιέρχεται στα χέρια διεθνών επενδυτών κυρίως από Βρετανία, Γαλλία και Ιβηρική Χερσόνησο.
Η ποιότητα των επενδυτών φαίνεται να ικανοποιεί τον ΟΔΔΗΧ, που είχε επί μακρόν διαβουλευτεί με τους συμβούλους για το συνολικό προφίλ.
Η δημοπρασία υποστηρίχθηκε αρκετά από τους Διαχειριστές Αμοιβαίων Κεφαλαίων (47%) και τις τράπεζες (27%), ακολουθούμενη από τα Hedge Funds (11%).
Ανάδοχοι ήταν οι Barclays, Bofa Securities, Commerzbank, Goldman Sachs, JP Morgan και Société Générale ενώ ο τίτλος θα έχει ωρίμανση στις 15 Ιουνίου του 2033.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr