Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάλυση της τράπεζας, η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 5,1% το 2021 έναντι 4,2% των χωρών της Ευρωζώνης.
Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως η BofA εκτιμά πως η ανάκαμψη δεν θα είναι τόσο δυναμική σε βάθος χρόνους. Αναμένει συγκεκριμένα το ΑΕΠ να μεγεθύνεται κατά 3,8% το 2022 και κατά 2,1% το 2023.
Ειδική μνεία κάνει και στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς η παραλλαγή Δέλτα εξακολουθεί να συνιστά πηγή ανησυχίας για τους αναλυτές.
Δεν αναμένεται, όμως, όπως επισημαίνει, η πανδημία να βάλει σοβαρά εμπόδια στην ανάπτυξη.
Αυτό άλλωστε αναμένει και το επιτελείο του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, καθώς παρά τις αντιξοότητες:
- Τα φορολογικά έσοδα εμφανίζονται στο 7μηνο αυξημένα κατά 2 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2020.
- Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι αυξημένες κατά 27,4% σε σύγκριση με το 2019.
- Η οικοδομική δραστηριότητα κατέγραψε άνοδο κατά 42% το α' πεντάμηνο.
- Οι αφίξεις τουριστών εξελίσσονται καλύτερα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Ειδικότερα, στις 10 Αυγούστου οι αφίξεις εσωτερικού ήταν μειωμένες 20,4% σε σχέση με το 2019 και οι αφίξεις εξωτερικού μειωμένες κατά 36,5%. Συνολικά η μείωση ανέρχεται σε 31,7% και τα έσοδα από τις αφίξεις καλύπτουν ήδη το 70% των εσόδων το 2019.
Ιδιαίτερα ο τουρισμός που μοιάζει να πηγαίνει εξαιρετικά καλά, δίνει την αισιοδοξία πως τουλάχιστον για το 2021 η ελληνική οικονομία θα έχει την ώθηση που χρειάζεται για να καλύψει ένα σημαντικό μέρος από τις "ζημιές" που προκάλεσε η πανδημία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr