«Σας λέω λοιπόν ότι εμείς, ευτυχώς, είχαμε μία εταιρεία, την «AEGEAN», που ούτε χρειάστηκε ούτε μας ζήτησε κρατική ενίσχυση. Πήγε μόνη της με το γενικό εγγυοδοτικό εργαλείο που βγάλαμε για όλες τις επιχειρήσεις του ελληνικού κράτους, με τα οικονομικά στοιχεία που είχε και πήρε το δάνειο που ήθελε από τις ελληνικές τράπεζες, όπως το πήραν όλες οι άλλες επιχειρήσεις με τους ίδιους όρους και με ευθείες προϋποθέσεις. Δεν πήρε απολύτως καμία κρατική ενίσχυση. Το γεγονός ότι εμείς είχαμε μία εταιρεία που δεν χρειαζόταν κρατική ενίσχυση και οι Πορτογάλοι είχαν μία εταιρεία που χρειάστηκε κρατική ενίσχυση, μας καθιστά εμάς λιγότερους των Πορτογάλων; Έλα, Χριστέ και Παναγία!» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε σε σχέση με τη στήριξη των επιχειρήσεων:
«Προσωπικά ως Υπουργός Ανάπτυξης δεν έχω την παραμικρή διάθεση να χρησιμοποιήσω χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων για να δώσω απλώς χρήματα σε ζημιογόνες επιχειρήσεις, μόνο και μόνο για να ζήσουν μερικούς μήνες παραπάνω και να κάνετε εσείς πραγματικότητα τα κομμουνιστικά σας όνειρα.
Οι επιχειρήσεις που θα ζήσουν θα είναι οι επιχειρήσεις που μπορούν να ζήσουν και οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ζήσουν, θα αναδιαρθρωθούν και θα γίνουν επιχειρήσεις που μπορούν να ζήσουν, γιατί έτσι δουλεύει το οικονομικό σύστημα στο οποίο ζούμε. Και μπορεί αυτό το σύστημα να μην σας άρεσε στα νιάτα σας, αλλά για να κρατήσετε τις καρεκλίτσες σας, προσαρμοστήκατε μια χαρά σ’ αυτό. Αυτό το σύστημα ονομάζεται «καπιταλισμός». Άρα, εγώ δεν πρόκειται να πετάξω σε καμία εταιρεία χρήματα φορολογουμένων. Τελεία!
Τι θα κάνουμε; Τα χρηματοδοτικά μας εργαλεία υπάρχουν, για να βοηθήσουν πράγματι όλες τις ικανές και υγιείς επιχειρήσεις να επιβιώσουν και να αντιμετωπίσουν τη ζημιά που προκλήθηκε από τον COVID, επιχειρήσεις δηλαδή που ήταν υγιείς μέχρι τον COVID και που λόγω αυτού του απρόβλεπτου γεγονότος και αυτής της απρόβλεπτης συμφοράς χρειάζονται οικονομική ενίσχυση, φυσικά μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουμε εξαγγείλει, όπως είναι το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, η επιστρεπτέα προκαταβολή, το εγγυοδοτικό ταμείο. Ερχόμαστε δηλαδή να θεραπεύσουμε με ρευστότητα επιχειρήσεις που ήταν υγιείς προ της συμφοράς και όχι απλώς να πάμε να δώσουμε χρήματα για να μεγαλώσουμε τις ζημίες των επιχειρήσεων που είχαν ζημίες πριν.»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr