Με αυτό τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να απευθυνθούν στις τοπικές υπηρεσίες φυτοϋγειονομικού ελέγχου για τις λεπτομέρειες των απαιτήσεων που αφορούν στην εξαγωγή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα, ανάμεσα σε αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ολοκλήρωσε την αποστολή δοκιμαστικών φορτίων με επιτυχία, και της δόθηκε πρόσβαση στην αγορά της Ινδίας.
Οι πρώτες ενέργειες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2016, όταν και η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Τμήμα Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής), υπέβαλλε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να «ανοίξει» η αγορά της ασιατικής χώρας. Ακολούθησαν οι τεχνικές διαπραγματεύσεις οι οποίες ξεκίνησαν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του φακέλου από τις ινδικές αρχές το 2017, για να ολοκληρωθούν πέρυσι με την επίτευξη ειδικής συμφωνίας για την δοκιμαστική αποστολή φορτίων.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το υπουργείο «κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, οι Έλληνες εξαγωγείς σε συνεργασία με τις φυτοϋγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, το Τμήμα Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ και το εμπορικό γραφείο της πρεσβείας μας στην Ινδία, απέστειλαν επιτυχώς τα πρώτα φορτία Ελληνικών μήλων στην Ινδία εξασφαλίζοντας την θέση τους στην Ινδική αγορά».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr