Οι συγγραφείς της έρευνας «Thinking the Unthinkable» αναρωτήθηκαν στο πλαίσιο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών γιατί να θέσουμε τώρα ερωτήματα περί ταχύτητας, αλλαγής πραγμάτων και καταστάσεων, γιατί τώρα να μας απασχολήσει η κλιματική αλλαγή ή νέα κινήματα όπως αυτό του «me too».
O Nik Gowing σημειώνει πως «ο παγκόσμιος ρυθμός αλλαγής ξεπερνά την ικανότητα των εθνών να τη συλλάβουν» και ο Chris Langdon συμπληρώνει ότι «είναι λιγότερο δυνατό πλέον να γίνει κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο αλλάζει ο κόσμος».
Οι δύο ερευνητές αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για εξέλιξη αλλά για επανάσταση, αφού στο σύγχρονο περιβάλλον, όλα κινούνται ταυτόχρονα.
Επιχειρήσεις και κυβερνήσεις πρέπει να προσαρμόζονται στην ταχύτητα και τις εξελίξεις, προκειμένου να επιβιώσουν, γεγονός που σημειώνει και ο CEO της Blackstone «Στις επιχειρήσεις αλλάζουν όλα, οι πελάτες αγοράζουν online και περιορίζεται το περιθώριο κέρδους. Στέλνουμε τους ανθρώπους μας να εκπαιδευτούν για να μην επενδύουμε σε κάποιο τομέα χωρίς κέρδος. Είναι θέμα επιβίωσης για τις επιχειρήσεις».
Οι Langdon και Gowing σημειώνουν ότι είναι αναγκαίο να εξεταστεί σε επίπεδο επιχειρήσεων και χάραξης πολιτικής η αντίδραση σε αυτή την ταχύτητα.
Το «Thinking the Unthinkable» αποτελεί μια διεθνή έρευνα 5 χρόνων με 3.000 συνεντεύξεις ανθρώπων από όλο τον πλανήτη και αφορά στα κρίσιμα ερωτήματα της νέας γενιάς σχετικά με σύγχρονα προβλήματα, όπως η κλιματική αλλαγή.
Χαρά Κάνδηλα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr