Ειδικότερα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Βόπκε Χούκστρα, ενημέρωσε τους Ολλανδούς βουλευτές για το μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας της Ελλάδος και επισήμανε ότι η χώρα μας έχει δεσμευτεί για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και μέτρα πολιτικής στη βάση της ενισχυμένης εποπτείας που ισχύει για τη χώρα έως το 2022. «Η πρώτη αποστολή στο πλαίσιο της ενισχυμένης επιτήρησης πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2018 και η πρώτη έκθεση αξιολόγησης υπό το καθεστώς αυτό δημοσιεύθηκε στις 22 Νοεμβρίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι η Ελλάδα πάει ολοένα και καλύτερα οικονομικά και οικονομικά. Έχει σημειωθεί πρόοδος στις εφαρμοζόμενες μεταρρυθμίσεις, αν και η υλοποίηση ορισμένων μεταρρυθμίσεων είναι βραδύτερη από το αναμενόμενο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βόπκε Χούκστρα.
Τα ανοιχτά θέματα
Σύμφωνα με τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών τα θέματα της που εκκρεμούν να διεκπεραιωθούν από την ελληνική πλευρά περιλαμβάνουν τις ιδιωτικοποιήσεις, τις τοποθετήσεις Γενικών Γραμματέων και τη στελέχωση της ΑΑΔΕ και τα «κόκκινα δάνεια».
Τέλος, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδος από την Κομισιόν θα εκδοθεί στις 27 Φεβρουαρίου, ενώ παράλληλα θα δημοσιοποιηθεί και η σχετική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η Ελλάδα θα εξασφαλίσει την εκταμίευση των περίπου 600 εκατ. ευρώ από τα κέρδη που καταγράφουν οι κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος, μόνο αν φανεί πως έχει κάνει πρόοδο σε 16 μεταρρυθμιστικούς στόχους.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr