Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την δεύτερη μέρα συζήτησης του προσχεδίου αυτή η εικονική πραγματικότητα κρύβει νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, επιβεβαιώνει την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών και αποκαλύπτει την κυβερνητική αποτυχία στην επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της.
"Η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης είναι οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη, ανερμάτιστη και αδιέξοδη" υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας ο οποίος τόνισε ότι "η επιστροφή στην κανονικότητα" είναι η νέα κυβερνητική αυταπάτη.
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ υπάρχουν ακόμα capital controls, υποχωρεί η ανταγωνιστικότητα, επιβάλλονται νέοι φόροι, πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις, το κατά μέσο διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συνεχίζει να συρρικνώνεται, συνεχίζονται τα "λουκέτα" στην αγορά, η "φυγή επιστημόνων" στο εξωτερικό και η μερική απασχόληση κερδίζει συνεχώς "έδαφος".
Σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση "θριαμβολογεί" για την υπεραπόδοση ενώ έχει υπερφολογήσει τους πολίτες. Και σημείωσε ότι "κακώς το δέχτηκαν αυτό οι εταίροι".
"Αυτός είναι ο υψηλότερος και πιο επώδυνος μνημονιακός λογαριασμός" τόνισε επισημαίνοντας ότι μετά το 2018 ακολουθούν μέτρα λιτότητα ύψους 5 δισ. ευρώ ανεβάζοντας τον λογαριασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε 14,5 δισ. ευρώ.
"Οι δόσεις που εκταμιεύονται είναι χαμηλότερες τόσο των προβλέψεων της συμφωνίας όσο και των αναγκών της οικονομίας. Πόσο; Κατά 12,8 δισ. ευρώ" είπε ο κ. Σταϊκούρας. Και τόνισε πως θα μπορούσε συνεπώς να οικοδομηθεί το ταμειακό απόθεμα, χωρίς να διαλυθεί η πραγματική οικονομία και να ληφθούν μέτρα λιτότητας ύψους 14,5 δισ. ευρώ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr