«Υπάρχουν πολύ λίγα σε επίπεδο νέων πολιτικών που θα απαιτούσαν ευρεία νομοθέτηση. Υπάρχουν επίσης λίγα που απαιτούνται με όρους δημοσιονομικών μέτρων», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» ο κ. Μοσκοβισί.
Επίσης, ο Ευρωπαίος επίτροπος θεωρεί ότι «το πακέτο των μέτρων που έχει υιοθετηθεί είναι επαρκές ώστε η Ελλάδα να επιτύχει και να διατηρήσει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ». Ο κ. Μοσκοβισί τονίζει, ακόμα, ότι απαιτείται περαιτέρω προσοχή για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος κοινωνικών επιδομάτων, την πλήρη ενεργοποίηση του ΕΦΚΑ, καθώς και νέες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της υγείας, ενώ δίνει έμφαση στην υλοποίηση των όσων ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση στις δύο προηγούμενες αξιολογήσεις, όπως ο εκσυγχρονισμός του κράτους και της δημόσιας διοίκησης.
«Αναμένουμε ότι η τρίτη αξιολόγηση θα επικεντρωθεί στην υλοποίηση των βασικών στόχων πολιτικής που νομοθετήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης και της δεύτερης. Η εφαρμογή έχει συχνά αποτελέσει αχίλλειο πτέρνα, χωρίς αυτήν όμως δεν ριζώνουν οι αλλαγές με τρόπο βιώσιμο. Επομένως αυτό θα είναι το επίκεντρο. Υπάρχουν πολύ λίγα σε επίπεδο νέων πολιτικών που απαιτούν ευρεία νομοθέτηση», δηλώνει χαρακτηρίστηκα.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο Ευρωπαίος επίτροπος θεωρεί πως «είναι δύσκολο να πεις πότε ακριβώς η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στις αγορές, από το ελληνικό γραφείο διαχείρισης χρέους (ΟΔΔΗΧ) και από τη συνεχή επαφή μεταξύ των αρχών και δρώντων στις αγορές. Ωστόσο συμμερίζομαι την άποψη ότι θα μπορούσε να συμβεί στο εγγύς μέλλον».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr