Σύμφωνα με την ανάλυση του οίκου κάποιος έπρεπε να υποχωρήσει για να τετραγωνιστεί ο κύκλος και πιθανότατα αυτός είναι η ελληνική κυβέρνηση. Δέχτηκε μεταρρυθμίσεις σε αφορολόγητο και συντάξεις που απαιτούσε το ΔΝΤ και πήρε μια μικρή νίκη: το δικαίωμα να διαθέσει σε αναπτυξιακά μέτρα την υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους.
Η BofA αναμένει ότι θα συνεχιστούν οι καθυστερήσεις μέχρι να προκύψει πίεση από την ανάγκη χρηματοδότησης με τις λήξεις ομολόγων του Ιουλίου να πιέζουν για μια συμφωνία όλες τις πλευρές.
Ίσως τελικά να απαιτηθεί η διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος με μικρή ή καθόλου συμμετοχή του ΔΝΤ, εκτιμά ο οίκος και συμπληρώνει ότι αυτό πιθανότατα απαιτεί να υπάρχουν νέες κυβερνήσεις σε Ολλανδία και Γερμανία. Αυτό έχει δυο ρίσκα. Πρώτον να υπάρξει ένα «αφήγημα» για την υπέρβαση των αναγκών που δημιουργούν οι λήξεις του καλοκαιριού και δεύτερον να δούμε τις προθέσεις των νέων κοινοβουλίων που θα προκύψουν από τις εκλογές.
Αναφορικά με το πώς θα μπορούσε να υπάρξει υπέρβαση του προβλήματος των λήξεων σημειώνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει μερική εκταμίευση με αντάλλαγμα την μερική εφαρμογή κάποιων μεταρρυθμίσεων.
Η Bank of America επαναλαμβάνει ότι το παραπάνω σενάριο βάζει σε κίνδυνο την ένταξη στο QE τη φετινή χρονιά. Μπορεί να συμβεί αλλά οι καθυστερήσεις στην αξιολόγηση και τα θέματα που μένουν ανοικτά μετά από μια αξιολόγηση θα δώσουν την δικαιολογία στην ΕΚΤ να κρατήσει τη χώρα εκτός ποσοτικής χαλάρωσης. Επιπλέον αν η χώρα μπει στο QE αργότερα φέτος τα οφέλη θα είναι περιορισμένα καθώς το πρόγραμμα θα είναι στα τελευταία του στάδια.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr