Κάνοντας ειδική μνεία στην ανάγκη υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, θεωρεί λαθεμένη «την εστίαση στη βιωσιμότητα του χρέους» και καθιστά απαραίτητη συνθήκη την εφαρμογή του προγράμματος, ώστε η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Ωστόσο, εκτιμά ότι «ακόμη και στο πιο αισιόδοξο σενάριο, θα ήταν δύσκολο για την Ελλάδα να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα και να επιτύχει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, παραμένοντας ταυτόχρονα εντός της Ευρωζώνης».
Σύμφωνα με το δημοσίευα, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, η οποία είναι δύσκολο να διευθετηθεί δίχως την υποτίμηση του νομίσματος, θα συνεχίσει να υπονομεύει την ανάπτυξη.
Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες προτείνονται στο πρόγραμμα βοήθειας, είναι βραδύκαυστες και είναι απίθανο να επιφέρουν την ανάπτυξη σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, σπεύδει να συμπληρώσει.
Στο μεταξύ - συνεχίζει - οι περικοπές δαπανών και η αύξηση των φόρων θα επιτείνουν το «πάγωμα» της εγχώριας ζήτησης και της ανάπτυξης. «Χωρίς διαγραφή, το δημόσιο χρέος θα πιέζει την οικονομική δραστηριότητα για δεκαετίες» διαμηνύει, παράλληλα.
Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνει την πρόβλεψη ότι «αργά ή γρήγορα, η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη» προσδίδοντας σ’ αυτό το σενάριο πιθανότητες της τάξης του 60% εντός της επόμενης πενταετίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr