Συγκεκριμένα στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι ο χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης θα παραμείνει δημόσιος, ενώ επισήμανε ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα γίνει κατόπιν του διενεργουμένου κοινωνικού διαλόγου.
Στόχος για το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή είναι η σταδιακή κατάργηση του τέλους χαρτοσήμου από το 2008 για τις ασφάλειες ζωής και η συνέχιση και εντατικοποίηση του έργου που ήδη γίνεται για την εποπτεία της αγοράς και τον έλεγχο της φερεγγυότητάς της
Στην ίδια εκδήλωση ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ Γ. Αλογοσκούφης είπε ότι ο ασφαλιστικός κλάδος παρουσιάζει ρυθμό ανάπτυξης ανώτερο του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας και σημείωσε ότι στόχος είναι να γίνει η ιδιωτική ασφάλιση πιο προσιτή στους πολίτες.
Οι ασφαλιστικές εταιρείες, πρόσθεσε, παρέχουν όλο και περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες και ο κλάδος προσελκύει μεγάλες επενδύσεις από το εξωτερικό. Επίσης, είπε ότι είναι σαφής η βούληση της κυβέρνησης για τη διασφάλιση της φερεγγυότητας των ασφαλιστικών εταιρειών και ότι η ασφαλιστική αγορά έχει ενισχυθεί με φορολογικά κίνητρα.
Τέλος ο κ. Αλογοσκούφης δεσμεύτηκε για ουσιαστική συμμετοχή των ασφαλιστικών εταιρειών στον τρίτο πυλώνα του συστήματος, προσπερνώντας το αίτημα του απερχόμενου προεδρείου της Ένωσης Ασφαλιστικών για ένταξή τους στο δεύτερο πυλώνα (διαχείριση επικουρικής ασφάλισης, επαγγελματικών ταμείων κα).
Ο Φ. Μπράβος πρόεδρος της International Life - και όπως όλα δείχνουν νέος πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος μια και αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους κατά τις σημερινές αρχαιρεσίες - ζήτησε κίνητρα είτε δεύτερου είτε τρίτου πυλώνα ώστε τα ασφάλιστρα να ανέλθουν από 2,4% στο 3,7% του ΑΕΠ μέσα στην επόμενη πενταετία φθάνοντας δηλαδή από τα 4,4 δις ευρώ στα 10 δις ευρώ.
Μια τέτοια αύξηση θα σηματοδοτούσε και την σημαντική ενίσχυση των μακροχρόνιου ορίζοντα κεφαλαίων, εξέλιξη που θα ευνοούσε την ελληνική οικονομία πολλαπλώς τόνισε ο μελλοντικός πρόεδρος της Ένωσης δηλώνοντας ότι μέσα στην επόμενη πενταετία οι επενδύσεις των ασφαλιστικών θα μπορούσαν να εκτιναχθούν από 5,5% σήμερα στο 12% του ΑΕΠ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr