Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης που είχε πριν από τη συνεδρίαση και κατ'ιδίαν συνάντηση με τον κ. Καραμανλή, υπογράμμισε ότι έχουν γίνει άλματα στο θέμα της ψηφιακής στρατηγικής και της ευρυζωνικότητας και από τη διείσδυση σε ποσοστό 0,1% που υπήρχε το 2004, εκτίμησε ότι θα επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί ως τα τέλη του 2007, για 7%.
Είναι σημαντικό είπε ο κ. Αλογοσκούφης, και για την κοινωνία και για την οικονομία το γρήγορο Ιντερνετ, υπογραμμίζοντας ότι έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις στον τομέα αυτό.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας υπογράμμισε ότι η στρατηγική για την ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, σημειώνοντας ότι στο υπουργείο του υλοποιούνται δυο σημαντικά προγράμματα στα οποία έχουν ενταχθεί 52.000 επιχειρήσεις.
Επίσης ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι το κοινό πρόγραμμα των υπουργείων Παιδείας, Μεταφορών και Ανάπτυξης για γρήγορο και φτηνό Ιντερνετ στους φοιτητές προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, σημειώνοντας ότι στα τέλη του 2006 υποβλήθηκαν 29.800 αιτήσεις και ενεργοποιήθηκαν οι 17.700.
Ο ρυθμός κατάθεσης των αιτήσεων από τους φοιτητές είπε ο κ. Σιούφας, φτάνει τις 150 την ημέρα και υπογράμμισε τη σημασία του γρήγορου Ιντερνετ για την κοινωνία της γνώσης.
Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης τόνισε πως έχουν γίνει άλματα στον τομέα αυτό, σημειώνοντας ότι πρέπει να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Από 40.000 συνδέσεις που υπήρχαν το 2004 είπε ο κ. Λιάπης, τώρα υπάρχουν 500.000, ενώ σημείωσε ότι ήδη εφαρμόζεται πρόγραμμα με διαγωνισμούς ύψους 210 εκατομμυρίων ευρώ, για να καλυφθεί το 90% της χώρας και να προωθηθεί το γρήγορο Ιντερνετ στην περιφέρεια.
Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, υπογράμμισε ότι στο πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας οι δεσμεύσεις σήμερα φτάνουν τα 690 εκατομμύρια ευρώ, από 1,2 εκατ. ευρώ που ήταν όταν παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα 904 που υπήρχαν στο Γ΄ΚΠΣ.
Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, είναι σημαντική και για την πάταξη της γραφειοκρατίας και για τη διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση, ενώ ταυτόχρονα όπως είπε οι πολίτες θα μπορούν να συναλλάσσονται με τις δημόσιες υπηρεσίες μέσω των υπολογιστών τους.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει σχέδιο για αλλαγές των αδειών των δημοσίων υπαλλήλων σε περίπτωση λειψυδρίας, ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε την ΑΔΕΔΥ για τη συνεργασία πάνω στο θέμα αυτό, αν και σημείωσε ότι δεν είναι ορατό το ενδεχόμενο λειψυδρίας.
Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η Δημόσια Διοίκηση πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα και να έχει εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.
Στην πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ευρυζωνικότητας και της ψηφιακής στρατηγικής αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος.
Ο κ.Αντώναρος έκανε λόγο για την επιτυχημένη στρατηγική της κυβέρνησης για την κάλυψη του τεράστιου χάσματος μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς επίσης και στις ανισότητες ανάμεσα στις γεωγραφικές περιοχές.
Με το ψηφιακό άλμα, είπε ο κ.Αντώναρος, η προσαρμογή της χώρας σε αυτή τη σημαντική τεχνολογία γίνεται πραγματικότητα. Η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στο δεύτερο εξάμηνο του 2006 παρουσίασε αύξηση κατά 44,5%, την υψηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ο στόχος του 7% προβλέπεται ότι θα γίνει πραγματικότητα το 2007 αντί για το 2008 που αρχικά είχε υπολογιστεί. Τα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής είναι χειροπιαστά, είπε ο κ.Αντώναρος και πρόσθεσε ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες, κυρίως νέοι, αλλά και επιχειρήσεις και δημόσιοι οργανισμοί προσαρμόζονται στα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Σύντομα θα φτάσουμε στο μέσο όρο της ΕΕ, κατέληξε ο κ.Αντώναρος. Σε ερώτηση για το διαγωνισμό ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ για τα θέματα της ευρυζωνικότητας ο κ.Αντώναρος απάντησε ότι όλες οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης διακρίνονται από απόλυτη διαφάν
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr