Στην περίπτωση της Ελλάδας η διαδικασία αυτή (που ακολουθείται για όλα τα μέλη του Ταμείου) δεν έχει γίνει τα τελευταία τρία χρόνια λόγω των προγραμμάτων που ήταν σε εξέλιξη. Όπως εκτίμησε ο χρόνος που θα απαιτηθεί είναι δυο εβδομάδες.
Αναφορικά με την ανάλυση του χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης αρκέστηκε να πει ότι αυτό αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος της χρονιάς, χωρίς να είναι ξεκάθαρο πότε θα υπάρξει η ανάλυση για τη βιωσιμότητα χρέους (DSA).
Δεν υπήρξαν επιπλέον συζητήσεις για το θέμα της ελάφρυνσης χρέους με τους ευρωπαίους εταίρους, τόνισε αλλά όπως είπε «ελπίζει ότι αυτό θα γίνει το επόμενο διάστημα».
Αναφορικά με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και παρότι σημείωσε ότι το ΔΝΤ δεν σχολιάζει υποθέσεις που βρίσκονται στη δικαιοσύνη τόνισε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες της Κομισιόν αναφορικά με τα όσα λέγονται στην Ελλάδα για την αξιοπιστία των στοιχείων. Εγινε σημαντική πρόοδος μετά το 2010 για αξιοπιστία των στοιχείων και είναι πολύ σημαντικό αυτή η πρόοδος να διατηρηθεί. Όπως είπε η αποστολή του ΔΝΤ θα συζητήσει με τις αρχές ώστε οι πληροφορίες που μας δίνονται να είναι ακριβείς.
Τέλος αναφορικά με τα ευρήματα της ανεξάρτητης επιτροπής για το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης είπε ότι έχουν συζητηθεί και αξιολογηθεί και έγινε μια σειρά αλλαγών στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ανέφερε για παράδειγμα τη συζήτηση για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει προσαρμογές στο πρόγραμμα, και επανέλαβε ότι για τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα απαιτείται «ελάφρυνση χρέους και μεταρρυθμίσεις».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr