Συγκεκριμένα σημείωσε: «Ήταν μία συζήτηση που κράτησε καιρό, από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν μία ομάδα, η οποία δούλεψε μεγάλο χρονικό διάστημα με επικεφαλής τον κ. Φλαμπουράρη, η οποία δούλεψε παραγωγικά. Στο τέλος βεβαίως υπήρξε, μέχρι να κλείσει το τελικό κείμενο, υπήρξαν στιγμές που έπρεπε να λυθούν αρκετά προβλήματα. Πρέπει να πω ότι υπήρχε πολύ καλή θέληση και από την πλευρά των επενδυτών και το αποτέλεσμα νομίζω ότι είναι πάρα πολύ καλό.»
Ο Στ. Πιτσιόρλας τόνισε: «Όποιος και να κυβερνούσε αυτά τα προβλήματα θα υπήρχαν. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε ούτε απεργίες ούτε αντιδράσεις. Υπάρχει ενδιαφέρον μεγάλο για τη χώρα και το Ελληνικό. Υπάρχουν βεβαίως τα προβλήματα της φορολογίας που δημιουργούν θέματα, παρά ταύτα όμως, φαίνεται ότι όλοι κρίνουν ότι ήρθε η στιγμή να τοποθετηθούν στην Ελλάδα. Και αυτό θα το αξιοποιήσουμε.
»Παρά τις αντιρρήσεις που υπάρχουν από πολλές πλευρές, παρά τις διαφωνίες, το καινούριο στοιχείο σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι σε ένα χρόνο και δυο- τρεις μήνες έχει γίνει τόση δουλειά όση δεν έγινε τα προηγούμενα πέντε- έξι χρόνια. Αυτή, δεν μπορεί να μην αναγνωριστεί! Είναι η αποφασιστικότητα με την οποία στηρίζει αυτήν την προσπάθεια η κυβέρνηση. Αυτό που κρίνει την κυβέρνηση και τα πράγματα είναι αν τελικώς, ό,τι αποφασίζεται, υλοποιείται. Και μέχρι στιγμής υλοποιείται».
Σε ό,τι αφορά καθαυτό το έργο για το Ελληνικό, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επισήμανε: «Νομίζω ότι αρχές του ’17 θα έχουμε ξεκινήσει. Στα 12 χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί το 80% του έργου, στη πρώτη πενταετία να γίνει το μεγάλο μέρος των έργων υποδομής και επίσης το τίμημα να καταβληθεί το 50% μέχρι το ’18 που μας καίει πάρα πολύ για τα θέματα των υποχρεώσεών μας».
Σχετικά με το ύψος της επένδυσης, ανέφερε: «Μεγαλώσαμε κατά πολύ το συνολικό ύψος της επένδυσης. Αποδέχτηκαν οι επενδυτές να κάνουν μία σειρά από έργα που δεν περιέχονταν στην προηγούμενη σύμβαση, όπου το ύψος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 7 δις. Πρόκειται για κάτι πάρα πολύ μεγάλο».
Για τη χωροθέτηση του έργο, είπε: «Μπροστά στο Ελληνικό υπάρχει παραλία 3 χλμ. Εκεί υπήρχε ο φόβος ότι θα χτιστούνε σπίτια και δεν θα υπήρχε καμία πρόσβαση του κόσμου στη θάλασσα. Αυτά τα θέματα διευκρινίστηκαν και λύθηκαν. Η κάλυψη 15% στην παραλία μπροστά, μεγάλα κομμάτια ανοιχτά, ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα.
»Το δεύτερο είναι ότι ουσιαστικά από τα 6.000 στρέμματα που είναι όλη η έκταση περίπου τα 3.000 στρέμματα θα είναι πράσινο και ανοιχτοί χώροι. Θα υπάρξει πρόσβαση όλων στην περιοχή αυτή. Θα οργανωθεί ένα τεράστιο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων που θα συνδέει όλες τις περιοχές με όλα τα σημεία της έκτασης».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr