Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η κατάθεση εκτιμάται ότι θα γίνει υπό τη μορφή τροπολογιών σε κυρώσεις διακρατικών συμφωνιών που ψηφίζονται την ίδια μέρα, ενώ δεν αποκλείεται -αν χρειαστεί- κάποια εξ αυτών να μετατεθούν προς ψήφιση για την Πέμπτη.
Άλλες πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να τηρεί στάση αναμονής ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιήσει τις «διορθώσεις» συγκεκριμένων ρυθμίσεων και να έχει στο τραπέζι της ανοιχτά κι άλλα ενδεχόμενα (σ.σ.: όπως αυτό της έκδοσης Προεδρικών Διαταγμάτων).
Στην τηλεδιαπραγμάτευση τριών και πλέον ωρών μεταξύ της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας των ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Υπ. Ανάπτυξης, Γ. Σταθάκη και του Υπ. Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου και των επικεφαλής των κλιμακίων των Θεσμών την περασμένη Κυριακή, πηγές της ελληνικής πλευράς ανέφεραν ότι επιχειρείται να οριστικοποιηθούν τα ανοικτά πεδία έως την Τετάρτη και ότι θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες οι διαπραγματεύσεις, με την ελληνική πλευρά να υποβάλει και αντιπροτάσεις.
Παράλληλα παραδέχθηκαν ότι στη διαπραγμάτευση της Κυριακής υπήρξαν εντάσεις και οι τόνοι κάποιες στιγμές ανέβηκαν.
Το πιο μεγάλο "αγκάθι" είναι το ΕΚΑΣ με την ελληνική πλευρά να επιμένει ότι δεν θα ζητηθεί αναδρομικά από τους χαμηλοσυνταξιούχους που το χάνουν. Και ζητείται να γίνει αποδεκτή η κάλυψη της "τρύπας" στα έσοδα από το περίσσευμα πρωτογενούς πλεονάσματος του 2015 που προτείνεται να διατεθεί από το (υπό σύσταση) Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr