Το παρόν έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των επιχειρήσεων της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως επίσης και εκπρόσωποιπανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Η θεματολογία που αναπτύχθηκε επικεντρώθηκε κυρίως στην ενίσχυση της απασχόλησης, τις δράσεις με τις οποίες η Ελλάδα μπορεί να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική με απώτερο στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων, την επανεκπαίδευση των εργοδοτών, τα εμπόδια που προκύπτουν και πως αυτά μπορούν να ξεπεραστούν.
Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος, κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του, τόνισε την αναγκαιότητα του να προχωρήσουμε άμεσα σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν το οικονομικό περιβάλλον φιλικότερο για την ανάπτυξη των νέων επιχειρηματικών προσπαθειών και τις επενδύσεις, καθώς επίσης ότι πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι δεν μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας χωρίς ανάπτυξη.
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κα. Βενετία Κουσία δήλωσε: “Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η δημιουργία νέων, πραγματικών θέσεων εργασίας που απελευθερώνουν το δυναμικό των ανθρώπων αλλά και τις προοπτικές της οικονομίας μας αποτελούν προϋπόθεση για να χαράξουμε νέους δρόμους ουσιαστικής ανάπτυξης. Η εκδήλωση της Επιτροπής Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού επιμελητηρίου όπου κορυφαία στελέχη από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κόσμο συζήτησαν πάνω σε συγκεκριμένους προβληματισμούς και πρότειναν τεκμηριωμένες και πρακτικές λύσεις, ανέδειξε με τον πλέον καθοριστικό τρόπο την ανάγκη για ειλικρινή διάλογο και σύνθεση ξεπερνώντας αντιλήψεις του χθες μεάξονα τις απαιτήσεις ενός ραγδαία μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος όπου πρωταγωνιστής είναι το ανθρώπινο ταλέντο. Σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε άμεσα με νέες δράσεις και πρωτοβουλίες, πάντα με στόχο το ουσιαστικό αποτέλεσμα”.
Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ Λόης Λαμπριανίδης ανέφερε: “Η Ελλάδα ήταν σε κρίση πριν την παγκόσμια κρίση 2008-09. Υπάρχει κρίση του προτύπου ανάπτυξης της χώρας”, προσθέτοντας ότι “είναι αδύνατον η Ελλάδα να ανταγωνιστεί χώρες χαμηλού κόστους αλλά και χώρες με υψηλή τεχνολογία”.
Με αυτό τον τρόπο αιτιολόγησε ο Γ.Γ. τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, υποαπασχόλησης και ετεροαπασχόλησης εξειδικευμένων ατόμων που εγκαταλείπουν τη χώρα μας. Την ομιλία του ολοκλήρωσε λέγοντας “O μόνος δρόμος για να αλλάξειαυτό, είναι να υπάρξουν διαρθρωτικές αλλαγές που θα βάλουν τη χώρα σε άλλη πορεία ανάπτυξης και θα την μετακινήσουν στην αλυσίδα παραγωγής της αξίας. Αυτό ακριβώς επιχειρεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και τηνεξωστρέφεια που μακροπρόθεσμα θα βοηθήσουν τη χώρα να βρει έναν πολύ καλύτερο ρόλο στο Διεθνή Καταμερισμό Εργασίας.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική σφυγμομέτρηση της άποψης των παρευρισκόμενων πάνω σε θέματα όπως: Ποια είναι τα top επαγγέλματα, ποιες οι απαραίτητες δεξιότητες και οι απαιτήσεις της αγοράς όπως επίσης και ποιες οι προοπτικές των επαγγελμάτων στο άμεσο μέλλον.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr