Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον περασμένο Ιούλιο, τα πράγματα έμοιαζαν τόσο άσχημα για την Ελλάδα που το 71% από 31 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg, μπορούσαν να δουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ μέχρι το τέλος του 2016. Η ελάφρυνση χρέους ήταν ένα όνειρο για το πιο χρεωμένο κράτος της ΕΕ.
Προχωρώντας μέχρι σήμερα, τον Σεπτέμβριο, μια παρόμοια έρευνα εμφανίζει ότι το 94% των συμμετεχόντων θεωρούν ότι όχι μόνο είναι δυνατό κάτι τέτοιο, αλλά και πολύ πιθανό. Το δείγμα των 36 οικονομολόγων ερωτήθηκε στο διάστημα 4-11 Σεπτεμβρίου.
Η ελάφρυνση χρέους –στην οποία αντιστεκόταν για τόσο καιρό η Γερμανία- ήταν ένα σημαντικό θέμα στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.
Ενώ θεωρείται απίθανη μια πραγματική απομείωση του χρέους, η βοήθεια θα δοθεί με την μορφή «χαμηλότερων επιτοκίων, μεγαλύτερων περιόδων χάριτος και εξόφλησης», δήλωσε ο Ralf Weidenmann, οικονομολόγος της Vontobel Asset Management στη Ζυρίχη.
Οι συνομιλίες για την ελάφρυνση χρέους θα λάβουν χώρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η οποία είναι πιθανό να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr