Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι επενδύσεις στην Ελλάδα σήμερα ανέρχονται στο 11%-12% ενός πολύ χαμηλού ΑΕΠ, λόγω κρίσης, ενώ πριν την κρίση, έφταναν το 24% ενός ΑΕΠ που ήταν κατά 25% υψηλότερο. Στη συνέχεια, τόνισε την ανάγκη να αυξηθούν, ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και εσόδων.
Ο κ. Βέττας, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την έκπληξή του για τις νομοθετικές αλλαγές στην παιδεία, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ μεγάλο λάθος να πάμε πίσω και ακατανόητο, ακόμη και εάν είναι μια παροδική οπισθοδρόμηση που ίσως διορθωθεί αργότερα. Η επιχειρηματικότητα σχετίζεται με την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού, που με τη σειρά του επηρεάζεται από την ποιότητα της παιδείας, είπε ο κ.Βέττας.
Μιλώντας στο συνέδριο, ο Κωνσταντίνος Συναδινός, προϊστάμενος του Τμήματος Χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕτΕΠ) στην Ελλάδα και Κύπρο, ανέφερε ότι η ΕτεΠ, σε συνεργασία με την ΕΕ, συνεχίζει να στηρίζει τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της.
Αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις της ΕτΕΠ και στη συνεργασία της με το εγχώριο τραπεζικό σύστημα για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Μιλώντας στο συνέδριο, ο Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Visa Europe (για Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο) αναφέρθηκε στις μεταβολές τις σύγχρονης τεχνολογίας στον τρόπο πληρωμών και στο εμπόριο. Τα νέα επιχειρησιακά μοντέλα απαιτούν νέους και εύκολους τρόπους πληρωμής και αγορών. Βλέπουμε όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να αξιοποιούν αυτούς τους νέους τρόπους και για να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία στους πελάτες τους, αλλά και για να απλοποιούν τις διαδικασίες τους, ανέφερε ο κ. Καμπανόπουλος. παρουσιάζοντας την τεχνολογία του "Everywhere Commerce" της Visa που στηρίζει υποδομές για ηλεκτρονικές πληρωμές.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr