«Εμείς κάναμε ένα λάθος, όταν μπήκε η υπογραφή στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ότι δεν σιγουρέψαμε πως αυτή η συμφωνία θα ήταν το σήμα προς την ΕΚΤ για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη ρευστότητα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και σημείωσε ότι μια νέα κυβέρνηση έχει σχετική απειρία σε μερικά πράγματα. Ωστόσο τόνισε ότι είχε προηγηθεί συνάντηση του Γ.Βαρουφάκη και του Μ.Ντράγκι, παρουσία του ιδίου, κατά την οποία ο επικεφαλής της ΕΚΤ είχε πει πως «εάν υπήρχε συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου αυτό θα ήταν το σήμα που χρειαζόταν».
Ο κ. Τσακαλώτος παρατήρησε, ακόμη, ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί να υπάρχει μεταξύ Αθήνας και «θεσμών», αλλά υπάρχει και από τις δύο πλευρές. Ως παράδειγμα έφερε το θέμα των εργασιακών, σημειώνοντας πως ενώ ζητείται από την Ελλάδα να φέρει νέες προτάσεις στο τραπέζι, μετά υπάρχουν αντιδράσεις για τις συλλογικές συμβάσεις. «Οι συλλογικές συμβάσεις εκτός από δικαίωμα, αποφέρει και οικονομικά αποτελέσματα στη χώρα» δήλωσε και εξήγησε ότι δεν μπορεί να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να ακολουθήσει νεοφιλελεύθερο μοντέλο.
«Δεν θέλουμε τη δόση, αν είναι να συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές λιτότητας», σημείωσε ο Ευκλ.Τσακαλώτος και άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση ρήξης. Όπως είπε, ο ίδιος δεν συμφωνεί με τους συναδέλφους του που μιλούν για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών δημοσίως, ωστόσο παρατήρησε ότι σε περίπτωση ρήξης «θα υπάρξει πολιτικό ζήτημα» και «εκεί θα φανούν οι συσχετισμοί».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr