Το άρθρο ξεκινά από προβληματισμούς που πηγάζουν από δυο γεγονότα. Το πρώτο έχει να κάνει με την επίμαχη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, που έκανε λόγο ακόμα και για περιορισμό στις κινήσεις κεφαλαίων στην χώρα μας.
Το δεύτερο αφορά την τελευταία απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει την χρηματοδότηση μέσω του ELA πάνω από 1 δις. ευρώ, όταν τις προηγούμενες φορές δεν ενέκρινε ούτε τα μισά.
Και καταλήγει στο συμπέρασμα πως αφενός η ΕΚΤ αναγκάστηκε να αυξήσει την χρηματοδότηση προκειμένου να μην υπάρξει εμπλοκή που θα προκαλούσε πανικό και αφετέρου πως ο Γ. Ντάισελμπλουμ λεγοντας πως η εκροή κεφαλαίων συνεχίζεται, έχοντας φέρει το σύστημα ένα βήμα πριν τα capital controls, προϊδεάζει και προετοιμάζει το έδαφος υποστηρίζντας ότι το αρνητικό σενάρια είναι πιθανό να επιβεβαιωθεί.
Μάλιστα το πρακτορείο αναφέρει ότι οι εκροές είναι τόσο μεγάλες που έχουν προκαλέσει δηλώσεις τρέλας από Ευρωπαίους αξιωματούχους και γράφει πως τα χρήματα φεύγουν από τις ελληνικές τράπεζες με «τσάντες».
Σύμφωνα με διάγραμμα που παρουσιάζει το Bloomberg το οποίο είναι βασισμένο στα στοιχεία που δημοσιοποίησε πριν από λίγες ημέρες η Τράπεζα της Ελλάδας, προκύπτει πως από τα 140 δισ. ευρώ που υπήρχαν στα τέλη του Φεβρουαρίου, αυτή τη στιγμή είναι πιθανό να έχουν μείνει μόλις 133 δισ. ευρώ στις τράπεζες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr