Το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί σε ρευστό που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες εξυγίανσης τραπεζών (bank resolution) και δεν αφορά τα ομόλογα των 49,7 δισ. ευρώ. Έτσι θα πρέπει να «αφαιρεθεί» από τα 10,9 δισ. ευρώ ομολόγων που «περίσσεψαν» πριν αυτά επιστραφούν στο EFSF με βάση τους όρους της 4μηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο και το ΤΧΣ έχουν κάνει ήδη επαφές με τον EFSF προκειμένου να επιστραφούν στην Αθήνα τα 1,2 δισ. ευρώ.
Πηγές από την πλευρά του EFSF, αναφέρουν ότι τα κεφάλαια αυτά όντως ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά για να επιστρέψουν θα πρέπει πρώτα να ληφθεί πολιτική απόφαση.
Παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να διεκδικεί την τελευταία δόση του 1,8 δισ. ευρώ από το ευρωπαϊκό σκέλος του προηγούμενου προγράμματος και 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη ελληνικών ομολόγων της ΕΚΤ.
Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι αυτά τα χρήματα μπορούν να εισρεύσουν έως το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου. Προϋπόθεση αποτελεί η ενεργοποίηση της λίστας μεταρρυθμίσεων που καταρτίζει η ελληνική κυβέρνηση.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί επιβεβαίωση σχετικού ρεπορτάζ του reporter. gr που στις 19/3 πρώτο είχε αναφερθεί σε αυτή την παράμετρο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr