Ο αρθρογράφος αναφέρεται εκτενώς στις ελληνικές αξιώσεις για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, τονίζοντας ότι το Βερολίνο από την μεριά του απέρριψε σε όλους τους τόνους ότι υφίσταται τέτοιο θέμα.
Η γερμανική κυβέρνηση, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα επικαλείται την αποπληρωμή 115 εκατομμυρίων μάρκων το 1960 και τη συμφωνία του 1990, με την οποία «το θέμα έκλεισε οριστικά».
«Η νομοθεσία για το συγκεκριμένο θέμα είναι σκοτεινή ξεκινώντας από τη συνθήκη του Παρισιού το 1946. Και οι δύο πλευρές έχουν ένθερμους υποστηρικτές στην Ευρώπη, ακόμη και στη Γερμανία. Και οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να ισχυριστούν διάφορα. Εάν η Αθήνα έφερνε ποτέ το θέμα στα δικαστήρια -θα μπορούσε, δυνητικά, να το κάνει- τα επιχειρήματά τους θα συνεχίζονταν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Μόνο που η διαδικασία θα ήταν μακρά και το αποτέλεσμα αβέβαιο – δεν είναι ένα ασφαλές στοίχημα για την Ελλάδα, μια χώρα στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης» γράφει ο Μπερσίντσκι, ο οποίος συνεχίζει λέγοντας ότι για αυτόν τον λόγο ο Τσίπρας επικαλείται την ηθική και όχι τη γλώσσα της νομολογίας, ενώ ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, επιμένει πως πρέπει και επικεντρωθούν άπαντες στα σημερινά θέματα και στο κοινό μέλλον.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr