Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Και αυτό είναι το ψωμί. Ηδη σε φούρνους που πούλαγαν τα 350 γρ. στα 45-50 λεπτά, τις τελευταίες ημέρες το διαθέτουν στα 65 λεπτά τα 350 γρ.
Συνομιλώντας με τους ιδιοκτήτες τους, μας ανέφεραν ότι δεν μπορούν πια να επωμίζονται πλέον το κόστος των πρώτων υλών το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει κατακόρυφα. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουν ότι μόλις πριν λίγο καιρό σημειώθηκε και νέα ανατίμηση στο κίτρινο αλεύρι, που χρησιμοποιείται στην παρασκευή ψωμιού και γενικότερα στα αρτοσκευάσματα.
Χαρακτηρηστικά, όπως λένε, από τα 25 ευρώ που ήταν το κόστος για ένα σακί 50 κιλών, σήμερα η τιμή του έχει ανέβει στα 36 ευρώ το σακί και δεν φαίνεται η άνοδος να έχει φθάσει στο τέλος της. Την ίδια στιγμή, επισημαίνουν οι ίδιοι υπάρχουν φήμες ότι επίκεινται ανατίμηση και στο λευκό αλεύρι.
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου