Σε αυτή τη γραμμή κινείται σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο καταδεικνύει την δυσπιστία που υπάρχει στο εξωτερικό σχετικά με τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης, περί μη λήψης νέου πακέτου διάσωσης.
Σύμφωνα με έρευνα του διεθνούς πρακτορείου, έξι στους 10 αναλυτές τονίζουν ότι η Ελλάδα έχει να αποπληρώσει περίπου 240 δισ. ευρώ από δάνεια της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, ενώ, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το 2015 θα υπάρξει και χρηματοδοτικό κενό 12,6 δισ. ευρώ.
Μπορεί τα ελληνικά ομόλογα να έχουν σημειώσει ράλι και οι αποδόσεις να έχουν μειωθεί σημαντικά (έως και το 5,59%) σε σχέση με το ιστορικό υψηλό του 44,21% που είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2012, ωστόσο οι αγορές δεν έχουν ακόμα πειστεί ότι η Ελλάδα έχει αναμορφωθεί πλήρως, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ότι δεν θα χρειαστεί να λάβει νέα βοήθεια ή νέα μέτρα.
Ο Gianluca Ziglio, εκτελεστικός διευθυντής της Sunrise Brokers LLP, υποστηρίζει:
"Η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει αυτές τις ανάγκες με την έκδοση ομολόγου. Στο τέλος οι Ευρωπαίοι εταίροι θα χρειαστεί να βρουν κάτι για να καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες που προκύπτουν από σήμερα και μέχρι η χώρα να μπορέσει να εξασφαλίσει την πλήρη πρόσβαση στις αγορές" .
Από τη μεριά του, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης της Royal Bank of Scotland, τονίζει πως "η Ελλάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να καταφέρει να επανακτήσει τον πλήρη έλεγχο του προϋπολογισμού της".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr