Μάλιστα, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δώσει το πράσινο φως και ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελης, ο οποίος από την πρώτη μέρα που ανέλαβε μίλησε για τη δυνατότητα της χώρας να ακολουθήσει τη δική της γραμμή, παρά το γεγονός ότι η τρόικα μπορεί να λέει «τα δικά της».
Η μείωση που συζητείται έντονα είναι αυτή της εισφοράς έκτακτης αλληλεγγύης η οποία θα είναι της τάξης του 50%, ενώ ανάλογα και με την πορεία της οικονομίας αναμένεται να μειώνεται σταδιακά περισσότερο. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι συντελεστές 1%-4% που επιβάλλονται σε εισοδήματα άνω των 12.000 θα μειωθούν στα επίπεδα του 0,5%-2%.
Στη σταδιακή μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που επιβλήθηκε το 2011, κατ' εντολήν της τρόικας, σε όσους φορολογούμενους δηλώνουν εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ και έκτοτε εφαρμόζεται κάθε χρόνο, προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, εφόσον τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του φετινού Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το 9μηνο μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου δείξουν ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει στη σταδιακή μείωσή της.
Η μείωση που αναμένεται να επιβληθεί αρχικά θα είναι της τάξης του 50%, ενώ ανάλογα και με την πορεία της οικονομίας αναμένεται να μειώνεται σταδιακά περισσότερο. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι συντελεστές 1%-4% που επιβάλλονται σε εισοδήματα άνω των 12.000 θα μειωθούν στα επίπεδα του 0,5%-2%.
Το σχέδιο αυτό φαίνεται ότι βρίσκεται σε απόλυτη σύμπνοια τόσο με τις πρώτες τοποθετήσεις του νέου υπουργού των Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, όσο και με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι συντελεστές 1%-4% που επιβάλλονται σε εισοδήματα άνω των 12.000 θα μειωθούν στα επίπεδα του 0,5%-2%.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr