Η έρευνα έγινε από τις 8 - 19 Ιανουαρίου 2014, σε δείγμα 14.006 εργαζομένων, σε Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδά, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ρωσία, Νότια Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.
Το 78% των ερωτηθέντων, υποστήριξε ότι το οικονομικό σύστημα ευνοεί τους πλούσιους και τάχθηκε υπέρ ενός πιο δίκαιου καταμερισμού.
Το 68%, ότι η κυβέρνηση της χώρας του ασκεί λάθος πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ πάνω από το 50% χαρακτήρισε κακή την οικονομική του κατάσταση.
Η έρευνα έδειξε επίσης αυξημένη αβεβαιότητα σχετικά με την απειλή της ανεργίας, και την διασφάλιση του οικογενειακού εισοδήματος. Συγκεκριμένα, ο ένας στους δύο δηλώνει, ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αύξηση του κόστους διαβίωσης, ενώ οι επτά στους δέκα αναφέρουν ότι το εισόδημά τους δεν είναι αντίστοιχο με το κόστος ζωής.
Σε ό,τι αφορά το ύψος των μισθών, 79% εκτιμά, ότι ο κατώτατος μισθός δεν είναι αρκετός για να διασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση, το 82% ότι οι αμοιβές τους έχουν μειωθεί κάτω από το κόστος ζωής ή παρέμειναν στάσιμες, ενώ το 88% ζητά την αύξηση του κατώτατου μισθού σε όλο τον κόσμο.
Σχετικά με την ανεργία, ό ένας στους δύο από τους ερωτηθέντες, έχουν προσωπική ή οικογενειακή εμπειρία της ανεργίας, ενώ το 41% εκτιμά ότι η εργασία τους θα γίνει περισσότερο επισφαλής μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Τέλος, ο ένας στους δύο πιστεύει, ότι η επόμενη γενιά θα βρίσκει αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.
Στο συνέδριο λαμβάνουν μέρος, 1500 συνδικαλιστές από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων αντιπροσωπεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) με επικεφαλής τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γιάννη Παναγόπουλο.
Η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία εκπροσωπεί 325 εθνικά συνδικάτα και συνολικά 176.000.000 εργαζόμενους.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr