Ειδικότερα, η τρόικα τοποθετεί πλέον το ύψος του δημοσιονομικού κενού στο 1,5 δισ. ευρώ, με την ελληνική πλευρά όμως να αντιπαρατάσσει μέτρα ύψους 1,3 δισ. ευρώ.
Επιπλέον το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να πείσει την τρόικα ότι το κενό δεν θα καλυφθεί με νέα μέτρα καθώς μπορεί να καλυφθεί με τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλο το Δημόσιο (η οποία έχει αυξηθεί από τα 40 στα 100 εκ. ευρώ) και με την εφαρμογής της "οροφής" στις δαπάνες των ΔΕΚΟ.
Μάλιστα οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντήθηκαν και με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση καθώς οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό καλύπτουν μεγάλο μέρος των διαρθρωτικών μέτρων που προτείνει η ελληνική πλευρά για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.
Οι συζητήσεις μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και των εκπροσώπων των δανειστών φαίνεται ότι βαίνουν καλώς και είναι κοντά σε συμφωνία για μέτρα εξοικονόμησης με δράσεις αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής το 2014.
Στις προτάσεις της ελληνικής πλευράς συγκαταλέγεται η μείωση των εισφορών από τον Ιούνιο κατά 1,4% και η αύξηση των δόσεων των ληξιπρόθεσμων χρεών από τις 48 στις 72 δόσεις.
"Αγκάθια" παραμένουν τα ζητήματα των αμυντικών βιομηχανιών, του φόρου των ακινήτων και των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, θέμα για το οποίο θα γίνει και συνάντηση του Κωστή Χατζηδάκη με την τρόικα σήμερα.
Η κυβέρνηση θα ήθελε να έχει προκύψει συμφωνία μέχρι την Πέμπτη οπότε και θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός αλλά πιο ρεαλιστικός χρονικός στόχος θεωρείται το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr