Όπως τόνισε ο ίδιος, είναι αδύνατη η έξοδος της χώρας από την κρίση και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της, χωρίς την επίτευξη ισχυρών δημοσιονομικών συνθηκών και βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της εφαρμογής του μεσοπροθέσμου προγράμματος.
Προηγουμένως, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχε ψέξει την κυβέρνηση για μη αξιοποίηση της αναγνώρισης του λάθους περί τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, από πλευράς ΔΝΤ. «Ο κ. Ρεν μάς είπε πως δεν πρέπει να συζητήσουμε τον πολλαπλασιαστή, γιατί προέχει η αξιοπιστία της Ελλάδας. Στο χωριό μου, τους γιατρούς που έδιναν φάρμακα χωρίς (ή με λάθος) δραστική ουσία, τους αποκαλούσαν τσαρλατάνους. Κι εσείς κάθεστε και τους ακούτε να λένε πως έχουμε έλλειμμα αξιοπιστίας», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Τι θέλετε να διεκδικήσει η κυβέρνηση με βάση τον πολλαπλασιαστή; Περισσότερα χρήματα; Περισσότερο χρόνο; Έχουν δοθεί. Κούρεμα; Έχει γίνει και έχει γίνει και δεύτερο με την επαναγορά…», απάντησε από πλευράς ΝΔ, ο Μάκης Βορίδης.
Για το ίδιο ζήτημα, ο Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες παρατήρησε πως η Κομισιόν προσπαθεί δια του Όλι Ρεν να υποβαθμίσει την παραδοχή του λάθους, προκειμένου να αποφύγει προσφυγές ελληνικών επιχειρήσεων κατά της Επιτροπής στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Διόρθωση σημαίνει αλλαγές στο πρόγραμμα προσαρμογής, με αναπτυξιακά μέτρα και μέτρα κοινωνικής προστασίας και οικονομικής ανακούφισης των ανέργων και των φτωχών, σημείωσε η Ασημίνα Ξυροτήρη από πλευράς ΔΗΜΑΡ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr