Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, που θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες την επόμενη Τρίτη, θα εξετάσουν την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας μόνο για το διάστημα 2013-14 και όχι έως το 2020, είπε υψηλόβαθμη πηγή της ευρωζώνης στο Reuters την Τετάρτη.
"Θα επικεντρωθούμε στο 2013 και στο 2014. Το ποσό είναι 13,5 δις ευρώ περίπου", είπε η πηγή που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις και μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας. Μάλιστα, αρνήθηκε να σχολιάσει το πώς θα επιτευχθεί αυτό. Δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt ανέφερε νωρίτερα ότι τα κεφάλαια μπορούν να αντληθούν χωρίς νέα δάνεια. Επικαλούμενη Ευρωπαίους διπλωμάτες, η εφημερίδα ανέφερε ότι το ποσό μπορεί να αντληθεί μέσω της μείωσης των επιτοκίων των υφιστάμενων δανείων του δημοσίου τομέα και χρονική επιμήκυνση της λήξης τους.
Όπως όλα δείχνουν, η κόντρα ΔΝΤ - Ευρώπης καλά κρατεί. Κι αυτό παρά την άποψη της επικεφαλής του ΔΝΤ κυρίας Κριστίν Λαγκάρντ που ζητεί την εξεύρεση μόνιμου πλαισίου για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και την παραίνεση Ομπάμα στη Μέρκελ να συμβάλει καταλυτικά και δραστικά στην επίλυση του ελληνικού προβλήματος. Πάντως, η κρισιμότητα της κατάστασης στην ευρωζώνη αναγκάζει την κυρία Λαγκάρντ να ματαιώσει το ταξίδι της στην Ασία την ερχόμενη εβδομάδα.
Την ίδια ώρα, η επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας θα περιλαμβάνει ένα συνδυασμό μέτρων, αλλά δεν πρέπει να περιλαμβάνει καμία αλλαγή στο συνολικό ποσό που χρωστάει η χώρα, είπε την Πέμπτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα.
"Η απόφαση θα είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών στοιχείων. Αλλά είναι σημαντικό να μην αγγιχτεί το κεφάλαιο. Υπάρχει ομοφωνία επ' αυτού στην ευρωζώνη", είπε o Όλι Ρεν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr