Για τον ίδιο, ισχύει αυτό που έχει συμφωνηθεί, δηλαδή ότι θα πρέπει να υπάρξει πρώτα η έκθεση της τρόικας και μετά να παρθεί απόφαση, διευκρίνισε ο κ. Σπίντελεγκερ, σημειώνοντας πως θα πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση στη βάση πραγματικών δεδομένων, τα οποία θα πρέπει να τεθούν πρώτα στη διάθεση των εταίρων, κάτι που αποτελεί και την προϋπόθεση για να δοθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα. Ως στοιχεία ουσιαστικής προόδου θεωρεί, για παράδειγμα, τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, την είσπραξη φόρων, που δεν μπορεί αν αφήνεται στην τύχη, καθώς και την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.
Σε σχέση με ενδεχόμενη νέα διαγραφή ελληνικού χρέους, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως αυτό δεν μπορεί να προβλεφθεί, καθώς καθοριστικής σημασίας είναι το πού ακριβώς έχει υπάρξει πρόοδος, όπως για παράδειγμα στις εξαγωγές που εμφανίζουν αύξηση κατά 18%, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα γίνεται πιο ανταγωνιστική.
Κατά την άποψή του, όλα αυτά θα μπορούν να αξιολογηθούν επακριβώς μετά την κατάθεση της έκθεσης από την τρόικα, οπότε και θα μπορεί να ειπωθεί ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο, όχι όμως και επιπλέον χρήματα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr