Συγχρόνως, εξέφρασε την άποψη ότι οι όροι της δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα δεν τίθενται σε αναδιαπραγμάτευση, σημειώνοντας ότι η κατά τα άλλα απαραίτητη ανάπτυξη στην ΕΕ, δεν επιτρέπεται να οδηγήσει σε αύξηση του δημόσιου χρέους. Συμπλήρωσε δε ότι η ΕΕ θα πρέπει να είναι προσεκτική απέναντι στην Ελλάδα, διότι, όπως υποστήριξε, «υπερβολική γενναιοδωρία» απέναντι στους Έλληνες μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.
Στην ίδια εκπομπή, ο Αυστριακός οικονομολόγος Φριτς Μπρόις, του γνωστού αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, τάχτηκε υπέρ μιας προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ώστε, όπως ισχυρίστηκε, να μπορέσει να ανακάμψει οικονομικά και έπειτα να ενταχτεί εκ νέου στη Νομισματική Ένωση.
Ο ίδιος θεωρεί πως αυτό που ζει σήμερα η Ευρώπη δεν είναι μόνο μία οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά μια βαθιά πολιτική κρίση, καθώς έχουν καταρρεύσει πολλές κυβερνήσεις, παραχωρώντας τη θέση τους, όπως στην περίπτωση της Ιταλίας και της Ελλάδας, σε κυβερνήσεις τεχνοκρατών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr