Σε γενικές γραμμές, ο μέσος «τιμοκατάλογος» για την παραλία έχει ως εξής:
-Η είσοδος κυμαίνεται από 4 ευρώ έως 15 ευρώ.
-Παρέχονται εκπτωτικές τιμές για τους κατοίκους των περιοχών.
-Παρέχονται εκπτωτικά «πακέτα» και για τις οικογένειες.
-Ελεύθερη είσοδος για παιδιά έως 6 ετών.
-Μισό εισιτήριο για παιδιά έως 12 ετών.
Ειδικότερα:
-Αστέρας Γλυφάδας: Από Baloux Café: Στα 10 ευρώ η είσοδος τις καθημερινές, στα 12 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. .
Από Baloux Café The House Project: Στα 6 ευρώ η είσοδος τις καθημερινές, στα 8 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Ισχύει η μισή τιμή για τους δημότες και για τα παιδιά 4 έως 12 ετών.
-Αστέρας Βουλιαγμένης: Ανεβαίνει το «κασέ». Στα 15 ευρώ η είσοδος τις καθημερινές για τους ενήλικες και στα 8 ευρώ για τα παιδιά. Αντίστοιχα, τα Σαββατοκύριακα, στα 25 ευρώ για τους ενήλικες και στα 13 ευρώ για τα παιδιά.
-Αυλάκι Πόρτο Ράφτη: Τιμές κρίσης. Στα 5 ευρώ η είσοδος του κανονικού εισιτηρίου, στα 3 ευρώ το μειωμένο τόσο για τις καθημερινές όσο και για τα Σαββατοκύριακα.
-Yabanaki Βάρκιζα: Στα 7 ευρώ τις καθημερινές, στα 8 τα Σαββατοκύριακα. Στα 4,5 ευρώ το μειωμένο, ελεύθερη είσοδος για τα παιδιά έως 6 ετών.
Οι έξι στους δέκα θα κολυμπούν στην «μπανιέρα»!
Στο μεταξύ, η ανεργία, η ακρίβεια, οι μειωμένες αποδοχές με αυξημένες απαιτήσεις αναγκάζουν το φετινό καλοκαίρι έξι στους δέκα Έλληνες να περάσουν τις καλοκαιρινές τους άδειες στην τσιμεντούπολη, δεδομένου ότι μόνο τα ναύλα για Κρήτη και για Κυκλάδες στοιχίζουν 600 ευρώ και βάλε, τιμή, η οποία ισοδυναμεί με το νοίκι ενός μήνα.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΓΣΕΕ, κυρία Γιάννα Καραντινάκη τα μέχρι στιγμής πρόχειρα στοιχεία κάνουν λόγο για μείωση της τάξεως του 40% στην κίνηση εκδρομέων κατά το καλοκαίρι.
Το γεγονός αυτό αποτελεί ακόμη ένα αποδεικτικό στοιχείο της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν εδώ και 20 μήνες περιέλθει οι Έλληνες, με την πλειοψηφία εξ αυτών εάν δεν παραμείνει στην Αθήνα, να μετακινηθεί μόνο για τις ημέρες του 15Αύγουστου στο εξοχικό της ή στο εξοχικά φίλων και συγγενών, όπου τα έξοδα είναι μετρημένα και συγκεκριμένα. Κατά αυτόν τον τρόπο, όμως, όπως υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, δεν πέφτει «ζεστό» χρήμα στην εγχώρια αγορά, δεν ενισχύεται η κατακεραυνωμένη κατανάλωση και σαφώς δεν «ανασαίνουν» το ελληνικό εμπόριο και οι μικρομεσσαίες επιχειρήσεις.
Με το κλίμα να διατηρείται υποτονικό και στον «πάγο», οι τελευταίες ελπίδες για ένα κερδοφόρο καλοκαίρι στηρίζονται πλέον στον τουρισμό εξ εξωτερικού, με τις αφίξεις και τις προκρατήσεις μέχρι στιγμής να αφήνουν περιθώρια για αύξηση έως και 10%, όπως εκτιμούν οι τουριστικοί φορείς.
Σταυρούλα Μαλαίνου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr