Oπως είπε, στο σύνολο του 2010, η συρρίκνωση θα αγγίξει μόλις το 0,3% του ΑΕΠ και οποιαδήποτε αλλαγή στις προοπτικές της οικονομίας, δεν θα είναι σημαντική.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει την υψηλότερη δημοτικότητα από τους πολιτικούς της κυβέρνησης και αυτό πιθανότατα να αντικατοπτρίζει την στήριξη των Ελλήνων για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θέλει να εφαρμόσειι, όμως, όπως ο ίδιος λέει, είναι σημαντικό να εξηγηθούν τα βήματα που θα γίνουν «με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης».
Οπως τονίζει, ο μέσος Ελληνας είναι έξαλλος με του γιατρούς και τους δικηγόρους που δεν πληρώνουν τους φόρους τους. Είνσι έξαλλος με το κράτος που δεν κυνηγά αυτούς τους ανθρώπους και που πάντα τοποθετεί το βάρος στον ίδιο.
Ετσι, εάν αυτά τα θέματα αντιμετωπιστούν , οι Ελληνες θα είναι πολύ πιο πρόθυμοι να δεχτούν τα πιο σκληρά μέτρα, όπως η περαιτέρω φορολόγηση των καυσίμων.
Εάν η κυβέρνηση μπορέσει να διατηρήσει την αίσθηση δικαιοσύνης και αποτελεσματικότητας σε ότι αφορά αυτό που θέλει να κάνει, τότε όλα θα είναι εντάξη.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η σχετικά κλειστή οικονομία της Ελλάδας, βοήθησε στο ότι η χώρα δεν αντιμετώπισε απότομη μείωση των εξαγωγών, κάτι το οποίο «χτύπησε» άλλες οικονομίες όπως η Ιρλανδική.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογραμμέζει πως τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός την περασμένη Τρίτη, έχουν ως στόχο να προστατέψουν τα δημοσιονομικά κίνητρα της κυβέρνησης. Οπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση έχει ένα πρόγραμμα το οποίο μόλις εφαρμοστεί χωρις, αποκλίσεις, θα είια παραπάνω από αρκετό. Ομως το πραγματικό τεστ είναι η εφαρμογή του. Οπως εξήγησε ο υπουργός, κάποια από τα μέτρα έχουν εφαρμοστεί ήδη. «Το προσωπικό μου, που δουλεύει όλη μέρα, αναγκάστηκε να υποστεί μείωση 50% στις αμοιβές των υπερωριών», είπε χαρακτηριστικά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr