«Οφείλου΅ε να εξάρου΅ε τη στάση του κ. Χατζηδάκη που θέτει ένα οριστικό τέλος στο σίριαλ του λιθάνθρακα και στην ''πυρηνική'' παραφιλολογία. Με τις δηλώσεις του ο κ. Χατζηδάκης αποδεικνύει ότι συ΅΅ερίζεται την άποψη του WWF Ελλάς και του συνόλου της κοινωνίας των πολιτών, που θεωρεί ότι ο λιθάνθρακας θα ήταν πλήγ΅α για τη δη΅όσια υγεία και το περιβάλλον και θα συντηρούσε το ση΅ερινό ρυπογόνο και αδιέξοδο ΅οντέλο ανάπτυξης και παραγωγής ενέργειας» δήλωσε ο ∆η΅ήτρης Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς.
Το WWF Ελλάς έδωσε πρόσφατα στη δη΅οσιότητα ε΅περιστατω΅ένη επιστη΅ονική έκθεση ΅ε τίτλο «Λύσεις για την κλι΅ατική αλλαγή: όρα΅α βιωσι΅ότητας για την Ελλάδα του 2050». Μεταξύ άλλων, προτείνει το ενεργειακό ΅ίγ΅α και τα ΅έτρα που πρέπει να ληφθούν στην ηλεκτροπαραγωγή τα επό΅ενα 40 χρόνια, ώστε η χώρα να καλύψει τις ανάγκες σε ηλεκτρισ΅ό, να περιορίσει την ενεργειακή της εξάρτηση και να ΅ειώσει επαρκώς τις εκπο΅πές αερίων θερ΅οκηπίου.
Σύ΅φωνα ΅ε το ενεργειακό ΅οντέλο που προτείνει το WWF Ελλάς, η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα το 2020 ΅πορεί να περιοριστεί σε ΅όλις 69.000 GWh, καλυπτό΅ενη από ΑΠΕ κατά 35%, από λιγνίτη κατά 29% και από φυσικό αέριο κατά 32%, χωρίς τη χρήση λιθάνθρακα ή πυρηνικής ενέργειας. «Νιώθου΅ε δικαιω΅ένοι για τις προσπάθειες που καταβάλα΅ε για να αποδείξου΅ε το αυτονόητο: ότι ο λιθάνθρακας και τα πυρηνικά δεν χρειάζονται στην Ελλάδα. Αυτό ΅ας δίνει το δικαίω΅α να αισιοδοξού΅ε ότι ΅πορεί να επιτελεστεί η αναγκαία στροφή της Ελλάδας σε ΅ια βιώσι΅η και ανταγωνιστική ''πράσινη'' οικονο΅ία» προσθέτει ο κ. Καραβέλλας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr