Στο δίκτυο CEM Hub συμμετέχουν επίσης ο αμερικανικός νηογνώμονας ABS, ο αγγλικός νηογνώμονας Lloyd’s Register Maritime Decarbonisaion Hub, ο οργανισμός OCIMF και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Η Ελλάδα καθως ειναι μια από τις κορυφαίες ναυτιλιακές χώρες στον κόσμο αναμένεται ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της πρωτοβουλίας που στοχεύει στην επιτάχυνση και την απομάκρυνση του κινδύνου της παραγωγής, μεταφοράς και χρήσης καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα που μεταφέρονται με τη ναυτιλία.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε: «Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος βρίσκεται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας της Ελλάδας. Η συμβολή των ωκεανών και των θαλασσών δεν είναι μόνο ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση του κλίματος, αλλά και για την ίδια την επιβίωσή μας στον πλανήτη. Η κλιματική αλλαγή καθώς και η θαλάσσια ρύπανση, μέσω (μεταξύ άλλων) των μη βιώσιμων θαλάσσιων μεταφορών, οδηγούν στην καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στην απώλεια της μοναδικής βιοποικιλότητας. Ως εκ τούτου, δεσμευόμαστε στην πρωτοβουλία του CEM Hub και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους άλλους εταίρους για να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους».
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε: «Η Ελλάδα αποφάσισε να ενταχθεί στην πλατφόρμα CEM Hubs με τη βασική αντίληψη ότι η προώθηση της παγκόσμιας χρήσης και μεταφοράς καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε κλίμακα είναι η πιο ουσιαστική προϋπόθεση για την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας. Όντας ένα παραδοσιακό θαλάσσιο έθνος με έντονο ενδιαφέρον για την παροχή υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών παγκοσμίως και ως ναυτιλιακός κόμβος στην Ανατολική Μεσόγειο, θα χαρούμε να συνεργαστούμε με όλους τους εταίρους του CEM Hubs και να συμβάλουμε στους στόχους του».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr