Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΟΛΒ:
Από την πρώτη στιγμή εντοπισμού του προβλήματος, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, ανέθεσε εργολαβίες, για την περισυλλογή των νεκρών ψαριών από τους χώρους αρμοδιότητάς του, ωστόσο όπως διαπιστώνονταν, το πρόβλημα μέρα με τη μέρα, έβαινε εντονότερο, από τον όγκο των νεκρών ψαριών που δέχονταν ο Παγασητικός.
Από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου υπάρχει καθημερινός συντονισμός και σχεδιασμός για τα σημεία παρέμβασης των συνεργείων, ενώ τοποθέτησε δίχτυ στην εκβολή του χειμάρρου Ξηριά, για την συγκράτηση των νεκρών ψαριών που απορρέουν στο λιμάνι.
Καθημερινά επιχειρούν πέντε συνεργεία σε διάφορα σημεία ευθύνης του ΟΛΒ (Γέφυρα Ξηριά – Λιμενίσκος Αγ. Κωνσταντίνου – Παραλιακό μέτωπο – Αγριά κ.α.), ενώ στη «μάχη» του καθαρισμού αξιοποιείται μηχανολογικός εξοπλισμός του ΟΛΒ καθώς κι εργαζόμενοι για τις ανάγκες που υπάρχουν.
Επίσης, έχει ήδη ενημερωθεί από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η θαλάσσια ζώνη και ο Παγασητικός, ενώ στις 29 Αυγούστου, απεστάλη επιστολή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζητώντας ενόψει των επικείμενων βροχοπτώσεων, επειδή το υπάρχον δίχτυ που έχει τοποθετηθεί, μπορεί να δεχθεί μεγάλη πίεση, να υπάρξει πρόβλεψη και να τοποθετηθεί και δεύτερο δίχτυ ανάντι (κοντά στη γέφυρα της Λεωφόρου Αθηνών) ή σε κάποιο άλλο σημείο, που θα κρίνει η Περιφέρεια κατάλληλο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr