Τα συγκεκριμένα πλοία και οι εταιρείες, στις οποίες είναι εγγεγραμμένα, βγαίνουν από τη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ, καθώς οι Έλληνες εφοπλιστές δεσμεύτηκαν να τηρήσουν τα μέτρα που έχουν εφαρμόσει οι ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας και να διακόψουν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα με τη χώρα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Εξωτερικού Ελέγχου Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC).
Αναλυτικά οι κυρώσεις αίρονται για τα εξής πλοία:
-Το χωρητικότητας 300,000-dwt Voyager I (κατασκευής 2003) το οποίο διαχειρίζεται η NGM Energy της οικογένειας Μουνδρέα και η Sanibel Shiptrade, στην οποία είναι εγγεγραμμένο.
-Το χωρητικότητας 306,500-dwt Seahero (κατασκευής 2006) το οποίο διαχειρίζεται η Thenamaris του εφοπλιστή Νικόλα Μαρτίνου, καθώς και η εταιρεία Adamant Maritime στην οποία είναι εγγεγραμμένο.
-Το Euroforce, και η εταιρεία Romina Maritime με έδρα τον Πειραιά. Διαχειρίστρια του πλοίου είναι η Eurotankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Ηλία Γκότση.
-To Delos Voyager και η εταιρεία Delos Voyager Shipping -με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ- στην οποία είναι εγγεγραμμένο. Διαχειρίστρια του τάνκερ είναι η Columbia Shipmanagement.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του Ιουνίου εκτός λίστας βγήκαν και τα Athens Voyager, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στη Afranav Maritime και το διαχειρίζεται η Chemnav Navigation συμφερόντων του Παύλου Κορώνη και Chios I, το οποίο διαχειρίζεται η Dynacom Tankers Management, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου και είναι ιδιοκτησίας της Seacomber.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr