Η έκθεση που ανατέθηκε από την OrbitMI σε ακαδημαϊκούς και επιχειρηματικούς ηγέτες έδειξε ότι ο διαμοιρασμός δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας στην εποχή της πανδημίας. Όπως αναφέρεται, επιστήμονες σε όλο τον κόσμο ανταλλάσσουν δεδομένα για την ανάπτυξη εμβολίων και ιογενών θεραπειών.
Η έκθεση είναι η πρώτη που ενσωματώνει οικονομετρικά μοντέλα για τον ακριβή υπολογισμό των οικονομικών επιπτώσεων από το data sharing στη ναυτιλία. Τα ευρήματα αναδεικνύουν μία σημαντική οικονομική ευκαιρία μέσω της αυτής της διαδικασίας, η οποία, μάλιστα, φτάνει, την καταλληλότερη στιγμή. Η ναυτιλιακή βιομηχανία δέχεται αυξανόμενες πιέσεις από τις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές για να υποστηρίξει βιώσιμες επιλογές. Τα διαμοιρασμένα δεδομένα θα γίνουν ολοένα και πιο σημαντικά στην προσπάθεια της ναυτιλίας να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα.
Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα, η επίσπευση του data sharing θα μπορούσε να αυξήσει το μέγεθος της ναυτιλιακής αγοράς και να προκαλέσει κερδοφόρα ανάπτυξη για τις εταιρείες, εν μέσω αυξανόμενων προκλήσεων.
O Διευθύνων Σύμβουλος της συμβουλευτικής Critical Future, Adam Riccoboni που έγραψε την έκθεση είπε:
"Η έκθεση έδειξε ότι το data sharing θα μπορούσε να προσφέρει στη ναυτιλία 237 δισ. δολάρια στα επόμενα επτά χρόνια. Είναι, επίσης, ένα μεγάλο βήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη διατήρηση μεριδίου στην αγορά από σημανικούς "παίκτες". Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι οι διαδικασίες θα βοηθήσουν στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας μέσω της βελτιστοποίησης των διαδρομών των πλοίων".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr