Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν επίκαιρες εξελίξεις για την ενίσχυση της ναυτιλιακής οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας της ναυτιλίας, με έμφαση στις ηλεκτρονικές και ψηφιακές υπηρεσίες, ενώ υπεγράφη και κοινό έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης και φορέων με τίτλο «Ναυτιλιακή Βιομηχανία και Ψηφιοποίηση».
Όπως αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας, κατά την παρέμβασή της στο συνέδριο, η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του Έλληνα υπουργού και στη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας για το παγκόσμιο θαλάσσιο εμπόριο και την παγκόσμια οικονομία.
Τόνισε τον καθοριστικό ρόλο της Ελλάδας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος στην Ευρώπη, κάνοντας ειδική θετική αναφορά στο έργο του λιμενικού σώματος για την επιτήρηση των ευρωπαϊκών θαλασσίων συνόρων και την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης των τελευταίων ετών.
Παράλληλα, απέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε πολιτικές που διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας στις χώρες της Ε.Ε.
Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Π. Κουρουμπλής, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επαφές και με εκπροσώπους των εγκατεστημένων στο Αμβούργο ναυτιλιακών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ναυτιλίας, της διανομής ναυτιλιακών καυσίμων και της πετρέλευσης (bunkering), καθώς επίσης και με θεσμικούς φορείς της ελληνικής Ομογένειας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr