Όπως τόνισε η κα Κεφαλογιάννη στη συνέχεια: «Με στοχευμένες προωθητικές ενέργειες, ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεθνείς συνεργασίες, υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού, προετοιμάσαμε το έδαφος για δυναμική επανεκκίνηση της τουριστικής οικονομίας. Πετύχαμε την μεταστροφή του αρνητικού κλίματος για την πόλη της Αθήνας, που διαμορφώθηκε την περίοδο της κρίσης, και σήμερα η Αθήνα έχει κερδίσει την σταθερή προτίμηση εκατομμυρίων επισκεπτών».
Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει η τουριστική ανάπτυξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Περιφέρειας και επεσήμανε ότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το 2024 θα είναι η νέα χρονιά – αναφορά για τα τουριστικά μεγέθη, πάνω και από τα επίπεδα του 2023 τονίζοντας: «Παρατηρείται μία σημαντικά αυξανόμενη ζήτηση κατά τους μήνες εκτός τουριστικής αιχμής που είναι ιδιαίτερα εμφανής στην Αθήνα, η οποία πλέον έχει αναδειχθεί σε προορισμό για όλο το χρόνο».
Η Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στην ανάπλαση του παράκτιου μετώπου, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, όπως η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού, τη σημαντική επενδυτική δραστηριότητα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα αλλά και τις αστικές περιοχές, που συνολικά διαμορφώνουν το περιβάλλον για την περαιτέρω ανάδειξη της Αττικής ως προορισμού παγκόσμιας εμβέλειας και δίνουν μία νέα προοπτική για την Περιφέρεια, η οποία θα συνδυάζει πολλές και διαφορετικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και επιλογές.
Ακόμα, η κα Κεφαλογιάννη έκανε μια συνοπτική αναφορά στις θεσμικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Τουρισμού επισημαίνοντας:
- Τη σύσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας και του συντονισμού, μεταξύ της Κυβέρνησης και των Περιφερειών.
- Τη βελτίωση του πλαισίου για τη λειτουργία των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών, των DMMOs που συμβάλει στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης, των τοπικών διοικήσεων και του ιδιωτικού τομέα.
- Τη σύσταση Συμβουλίου Οινοτουρισμού, και καθιέρωση πιστοποιήσεων για οινοτουριστικές επιχειρήσεις.
Τη διαμόρφωση ευνοϊκότερου πλαισίου για τις επενδύσεις, με την απλοποίηση διαδικασιών που αφορούν στην αδειοδότηση τουριστικών υποδομών.
Ακόμα, σε φάση υλοποίησης, όπως ανέφερε η Όλγα Κεφαλογιάννη, περιλαμβάνονται έργα που θα συμβάλουν στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και υποστηρίζουν μία σειρά ειδικών μορφών τουρισμού:
- Ψηφιακή πλατφόρμα για τον θαλάσσιο τουρισμό στην οποία θα παρουσιάζεται το σύνολο των υποδομών θαλάσσιου τουρισμού της χώρας.
- Ψηφιακή Πλατφόρμα για τον καταδυτικό και υποβρύχιο τουρισμό, που θα περιλαμβάνει λειτουργίες όπως διαδραστικό χάρτη καταδυτικών και υποβρύχιων προορισμών και ψηφιακό οδηγό καταδυτικών κέντρων.
- Ανάπτυξη ενός Εθνικού Δικτύου Διασύνδεσης Αγροδιατροφής, Γαστρονομίας και Τουρισμού. Ταυτόχρονα, για την προώθηση του Αγροτουρισμού και της Γαστρονομίας και μια ψηφιακή πλατφόρμα, θα περιλαμβάνει διαδραστικό χάρτη για την αποτύπωση αγροτουριστικών και γαστρονομικών πόρων σε όλη τη χώρα.
- Επανασχεδιασμός του VisitGreece, του επίσημου τουριστικού portal της χώρας και δημιουργία ενός νέου καινοτόμου συστήματος που θα αξιοποιεί εργαλεία και τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, και θα παρέχει ταξιδιωτικές πληροφορίες και υπηρεσίες με τρόπο γρήγορο και φιλικό για το χρήστη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr