Ο υπουργός εμφανίστηκε, πάντως, καθησυχαστικός, σημειώνοντας πως οι Κινέζοι τουρίστες δεν είναι το... βαρύ χαρτί του ελληνικού τουρισμού.
"Η χώρα μας πέρσι δέχτηκε 31.350.000 τουρίστες, αφήνοντας στην άκρη τα 5,5 εκατομμύρια επιβατών της κρουαζιέρας. Από αυτά τα 31.350.000 τουρίστες, οι 200.000 ήταν Κινέζοι, πρόκειται δηλαδή για ένα μικρό μέγεθος. Μιλάμε, λοιπόν, για μία καθυστέρηση στην ανάπτυξη μιας αγοράς που ακόμα «ανοίγει», οπότε δεν επηρεάζει τόσο αρνητικά το ελληνικό τουριστικό προϊόν", τόνισε ο υπουργός.
Διευκρίνισε επίσης πως "ο στόχος για να φτάσουμε στους 500.000 Κινέζους τουρίστες αφορά στην επόμενη χρονιά, στο 2021, επομένως υπάρχει ακόμα χρονικό διάστημα".
Υπογράμμισε επίσης πως "αυτό που προέχει και για λόγους υγείας του πληθυσμού μας αλλά και για λόγους ευρύτερης εικόνας της χώρας μας είναι να θωρακιστούμε απέναντι σε αυτήν τη νόσο. Είναι πιο σημαντικό από την όποια ακύρωση συμβαίνει αυτήν τη στιγμή η χώρα μας να προβάλλει μια εικόνα ασφάλειας, ότι πράγματι τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι ικανά να μας προστατέψουν. Είναι σημαντικό, λοιπόν, ότι υπάρχουν κάποιες ακυρώσεις, αλλά υπάρχει μια σειρά από δευτερογενείς θετικές επιπτώσεις εξίσου σημαντικές. Όπως για παράδειγμα το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Spirit της Norwegian Cruise Line, το οποίο έφυγε από το Ντουμπάι λόγω των ακυρώσεων των Κινέζων ταξιδιωτών και τον Απρίλιο έρχεται στην Αθήνα για Homeporting.
Μια άλλη θετική επίπτωση είναι ότι πολλοί Ευρωπαίοι τουρίστες που επέλεγαν την Ασία ως προορισμό τους, τώρα θα στραφούν σε νέες αγορές. Υπάρχει μια αύξηση στις προκρατήσεις φέτος και από την καμπάνια που ξεκινήσαμε φέτος για πρώτη φορά από τόσο νωρίς, η εικόνα είναι θετική".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr