Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Στέφανο Χατζημανώλη, περισσότεροι από 5.000 Τούρκοι υπολογίζεται ότι επέλεξαν τη Χαλκιδική με μέσο όρο διαμονής τις τέσσερις διανυκτερεύσεις, ενώ δεν παρέλειψαν να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα των διακοπών τους και τη Θεσσαλονίκη.
"Ήταν βολικές οι συνθήκες, καθώς βρισκόμαστε στο τέλος του Αυγούστου και κατάφεραν να βρουν διαθέσιμα δωμάτια στη Χαλκιδική. Από την Καλλικράτεια μέχρι την Καλλιθέα, το Παλιούρι και τον Μαρμαρά συναντά κανείς Τούρκους τουρίστες", σημείωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χατζημανώλης.
Η εορταστική εβδομάδα, που ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, έδωσε για άλλη μια φορά την αφορμή να γεμίσει και η πόλη της Θεσσαλονίκης με τουρίστες από τη γειτονική Τουρκία. Κάτι που αποτελεί, όπως επεσήμανε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Χατζημανώλης, ένα από τα μεγαλύτερα "ρεύματα" που έχουν δει τα τελευταία χρόνια οι τουριστικοί παράγοντες.
Αγαπημένο μνημείο εξακολουθεί να είναι το Μουσείο Κεμάλ Ατατούρκ, το οποίο συγκεντρώνει υψηλό αριθμό επισκεπτών. Εκτός από τα οθωμανικά μνημεία, εκείνο που επίσης γοητεύει τους Τούρκους επισκέπτες είναι ο χαρακτήρας της πόλης, η ζωή, η γαστρονομία και η προσωπικότητά της, σύμφωνα με όσα περιγράφει ο κ. Χατζημανώλης.
Λόγω της προσβασιμότητας, οι Τούρκοι έρχονται στην περιοχή οδικώς. Αυτό όμως για άλλη μια φορά αναδεικνύει, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου, το πρόβλημα που υπάρχει στους συνοριακούς σταθμούς. "Επειδή ορισμένες φορές στη διάρκεια του έτους είναι πολυπληθής ο αριθμός των επισκεπτών, δημιουργούνται "ουρές" σχεδόν 7 χιλιομέτρων και σημειώνονται 4 με 5 ώρες αναμονής" αναφέρει, επισημαίνοντας πως "χρειάζεται να ενισχύονται εκείνες τις ημέρες οι σταθμοί με προσωπικό και να τοποθετηθούν τέντες για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr